Mairis Briedis: Boksa Supersērija būs man jauns pārbaudījums

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis uzskata, ka jaunizveidotais Pasaules boksa Supersērijas turnīrs viņam un visiem sacensību dalībniekiem būs jauns pārbaudījums. Tajā piedalīsies astoņi pasaules labākie pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) bokseri.

«Supersērija būs man jauns pārbaudījums. Lai kļūtu par labāko, ir jācīnās pret labākajiem,» portālā «vringe.com» citēts Briedis. «Uzskatu, ka visiem, kuri piekrita piedalīties šajā turnīrā, tas ir pārbaudījums.»

Ceturtdaļfinālā Latvijas labākais bokseris tiksies ar Kubas bokseri Maiku Peresu, kas savas karjeras laikā izcīnījis 22 uzvaras, no kurām 14 ar pretinieka nokautu. Tāpat viņš vienu reizi cīnījies neizšķirti un piedzīvojis divus zaudējumus.

«Man nebija lielas izvēles, ar ko boksēties ceturtdaļfinālā. Bet, ja es būtu izvēlējies pirmo cīņu ar Dmitriju Kudrjašovu, tad otrajā ceturtdaļfināla pārī spēkotos divi Kubas pārstāvji. Tas nebūtu interesanti. Tāpēc izvēlējos cīnīties ar Peresu. Tas man būs jauns pārbaudījums kā sportistam, arī šovs no tā būs ieguvējs,» sacīja Briedis.

Pagaidām nav skaidrības, kur Briedis aizvadīs cīņu ar Peresu. Informācijai par norises vietu jābūt tuvākajā laikā.

Vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnīsies ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām.

«Nekad mūsu dzīvē nav tādas virsotnes, kur varam apstāties,» skaidro Briedis. «Uzskatu, ka bokseriem karjera pie konkrēta mērķa sasniegšanas neapstājas.»

Peress ir 2004.gada pasaules junioru čempions. Iepriekšējo cīņu viņš aizvadīja pirms mēneša, pēc 29 sekunžu ilga dueļa nokautējot slovāku Viktoru Biščaku. Pirms tam viņš cīnījās smagajā svarā, 2015.gada maijā cīņā par WBC sudraba jostu piekāpjoties Aleksandram Povetkinam.

Tikmēr 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 22 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Pirmais numurs Supersērijā tika piešķirts WBO čempionu jostas īpašniekam un 2012.gada Londonas olimpisko spēļu čempionam Oleksandram Usikam no Ukrainas, kas pretiniekos izvēlējies vācieti Mario Huku, kurš pavasarī cīņā par WBC čempiona jostu piekāpās Briedim. Ar otro numuru izlikts bija IBF čempions Murats Gasijevs no Krievijas, kuram pretiniekos būs bijušais IBF/WBC čempions Kšištofs Vlodarčiks no Polijas, bet ceturtais numurs tika iedots WBA čempionam Junieram Dortikosam no Kubas, kuram pretiniekos palika krievs Dmitrijs Kudrjašovs, kurš ir obligātais pretendents uz Briedim piederošo WBC čempiona jostu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu