Latvijas MMA cīkstonis Skrīvers ringā dodas «Islāma valsts himnas» pavadījumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijas MMA cīkstonis Edgars Skrīvers 2016. gada decembrī cīņu šovā «Battle of Botnia» Ūmeo (Zviedrija) ringā devies teroristu grupējuma «Islāma valsts» slavas dziesmas pavadījumā. Drošības policija TVNET apstiprināja, ka ir informēta par šo incidentu.

Viens no Latvijas labākajiem jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstoņiem - 26 gadus vecais Skrīvers, gatavojoties cīņai ar mājinieku favorītu Fernando Floresu, ringā uznācis džihadistu himnas «Salil al-Sawarim» pavadījumā, vēsta «mmanytt.se». Skatītāju vidū atradies kāds arābu valodas pratējs un par to ziņojis sacensību organizatoriem, kuri pirms tam bija skaņdarbu caurlūkojuši, bet pretenzijas nebija izvirzījuši.

Svēršanās procedūras laikā Skrīvers, pozējot medijiem, esot izslējis rādītājpirkstu. Šis žests musulmaņu aprindās simbolizē - «Dievs ir Viens».

Skrīvers nēsā islāma reliģijas pārstāvjiem raksturīgo ķīļbārdiņu jeb tā saukto Sunnas bārdu.

Uzvaru cīņā ar Floresu guva Latvijas sportists. Apbalvošanas ceremonijas laikā Skrīvers vēlreiz demonstrējis izslietu rādītājpirkstu un izteicis arābu frāzi, kas tulkojumā nozīmē: «Nav cita Dieva, kā tikai Viens Dievs.»

Vēlāk šo incidentu izskatījusi Zviedrijas policija, tomēr detalizēta informācija par to publiski nav sniegta.

«Latvijas Drošības policijai minētā persona ir zināma, un dienests ir arī informēts par šo incidentu,» TVNET norādīja Drošības policijā.

2015. gadā Ķīnā Skrīvers kļuva par «Loong FC» pusvieglā svara (- 66 kg) pasaules čempionu. Savas MMA karjeras laikā Skrīvers izcīnījis 11 uzvaras un piedzīvojis piecus zaudējumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu