MMA cīkstonis Skrīvers: Nezināju, ka dziesma varētu būt islāma radikāļu «himna»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijas jauktās cīņu mākslas (MMA) sportists Edgars Skrīvers nav zinājis, ka viņa izvēlētā dziesma, ar ko decembrī Zviedrijā doties ringā pirms cīņas, tiek uzskatīta par teroristu grupējuma «Islāma valsts» slavas dziesmu, aģentūrai LETA apgalvoja pats atlēts.

Ceturtdien portāls «Tvnet» vēstīja, ka Skrīvers 2016.gada decembrī Ūmeo pilsētā cīņu šovā «Battle of Botnia» pirms dueļa ar mājinieku Fernando Floresu, ringā devies teroristu grupējuma «Islāma valsts» slavas dziesmas «Salil al-Sawarim» pavadījumā. Skatītāju vidū atradies kāds arābu valodas pratējs, kurš par to ziņojis sacensību organizatoriem, kuri pirms tam bija skaņdarbu caurlūkojuši, bet pretenzijas nebija izvirzījuši.

Pēc cīņas par šīs dziesmas faktu tika informēta arī Zviedrijas policija, taču, noskaidrojot lietas apstākļus, pārbaude tika izbeigta, aģentūrai LETA sacīja Skrīvers.

«Pēc cīņas pie manis vērsās organizatori, bet es biju pamatīgi pārsteigts par notikušo. Pirms tam pat prātā neienāca, ka šī dziesma varētu būt kāda islāma radikāļu «himna».

To iepriekš biju dzirdējis pirms kāda cita cīkstoņa došanās ringā, dziesma man iepatikās un toreiz nolēmu to izmantot. Tā kā organizatori dziesmu apstiprināja, pat iedomāties nevarēju, ka tur kaut kas ir slikts,» sacīja Skrīvers.

Pēc cīņas viņam bija arī pārrunas ne tikai ar organizatoriem, bet arī vietējo policiju, kura uzsāka pārbaudi. «Mēs visu izrunājām, es izstāstīju, kāda bija situācija, ka tas ir pārpratums, un viss ar to beidzās. Pēc tam, atgriežoties mājās, man bija saruna arī ar Drošības policiju (DP), kurai arī visu izskaidroju un nekādas problēmas nebija,» norādīja cīkstonis.

Viņš atzina, ka ir musulmanis un pieņēmis islāmu, taču nekādā veidā neatbalsta islāma radikālismu.

«Man ar to [islāma radikālismu] nav nekāda sakara un es par to nemaz neinteresējos, jo nosodu šādu rīcību. Esmu sportists un savus mērķus es gribu sasniegt sportā. Es neesmu ne pirmais, ne pēdējais sportists, kurš pieņēmis islāma ticību un kļuvis par musulmani.

Visi taču zina, ka ir Muhameds Ali, kurš arī savulaik to izdarīja,» bilda Skrīvers, kurš pēdējo cīņu aizvadīja Vācijā, bet tagad turpina treniņus, jo pagaidām vēl nav skaidrības, kad atkal varēs doties ringā.

Latvijas DP aģentūrai LETA apstiprināja, ka minētā persona ir zināma un dienests ir informēts par šo incidentu. Plašākus komentārus DP šobrīd nesniedz, līdz ar to publiski nav zināms, vai par notikušo ir sākta kāda pārbaude.

Skrīvers ir Latvijas vadošais MMA cīkstonis vieglajā (līdz 62 kilogramiem) un pusvieglajā (līdz 66 kilogramiem) svarā. Viņš ir divkārtējs pasaules čempions MMA «Loong FC» (Ķīna) versijā un «Superior FC» (Vācija) versijā. Cīkstonis pašlaik atrodas devītajā vietā Eiropas rangā vieglākā svara versijā.

Ikdienā Skrīvers trenējas Zviedrijā un šobrīd ir nonācis pasaules vadošā MMA organizācijas UFC redzeslokā. Kā uzskata cīņas sporta eksperti, viņa cīnīšanās augstākajā līmenī ir tikai laika jautājums.

Skrīvers līdz šim savā karjerā 19 cīņās guvis 15 panākumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu