Titulētais poļu bokseris Glovackis kļuvis par Brieža cīņas rezervistu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Titulētais Polijas bokseris Kšištofs Glovackis kļuvis par latvieša Maira Brieža Pasaules boksa supersērijas pirmās cīņas rezervistu, taču sagaidāms, ka viņš jebkurā gadījumā 30.septembrī boksēsies Rīgā, paziņojuši sacensību rīkotāji.

Briedis 30.septembrī Rīgā Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla cīņā spēkosies ar Kubas bokseri Maiku Peresu. Par šī dueļa rezervistu nozīmēts bijušais Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas īpašnieks pirmajā smagajā svarā Glovackis.

Sākotnēji 31 gadu vecais Glovackis tika uzskatīts par vienu no pretendentiem uz dalību supersērijā, tomēr palika pirmais aiz svītras. Karjeras laikā viņš 28 cīņās izcīnījis 27 uzvaras, tostarp 17 ar nokautu, un vienreiz piedzīvojis zaudējumu pēc punktiem.

Tiesa, ja Briedis vai Peress neatteiksies no cīņas, Glovackis pret vēl nenoskaidrotu bokseri tik un tā 30.septembrī «Arēnā Rīga» aizvadīs dueli tieši pirms galvenās kaujas.

Supersērijas rīkotāji vēsta, ka tuvākajā laikā tiks izziņota informācija par biļešu iegādi uz ceturtdaļfināla dueli Rīgā.

Vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnīsies ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām.

Pirms pretinieku sadales vienīgi IBF pateikusi, ka čempionam jācīnās ar obligāto pretendentu. Visas organizācijas šīs sacensības uztver ļoti nopietni un WBC čempionam pat piešķirs Dimanta jostu, ko iepriekšējo reizi sadalīja filipīniešu boksa leģenda Manijs Pakiao un slavenais amerikānis Floids Meivezers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu