Briedis: Peresam cīņa Latvijas publikas priekšā nebūs viegla

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis (22-0, 18 KO) sola, ka 30. septembrī gaidāmajā Pasaules boksa Supersērijas ceturtdaļfināla cīņā ar kubieti Maiku Peresu (22-2-1, 14 KO) būs savā labākajā kondīcijā un gaida lielisku vietējās publikas atbalstu.

«Mēs cīnīsimies ne tikai par Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju, bet tā būs arī mana pirmā pasaules čempiona titula aizstāvēšana. Lieliski, ka tas var notikt Rīgā,» teica Briedis.

Jau tagad www.bilesuserviss.lv pieejamas biļetes, kuru cenas ir robežās no 20,60 līdz 175,60 eiro.

Briedis tic, ka spiediens no līdzjutējiem varētu sagādāt problēmas Peresam.

«Latvijai šī būs pirmā tik liela mēroga cīņa - par pasaules čempiona titulu. Ceru, ka arēna būs izpārdota,» sacīja Briedis. «No savas pieredzes varu teikt, ka Latvijas līdzjutēju klātbūtnē Maikam Peresam neklāsies viegli. Boksa sabiedrība visā pasaulē varēs pamācīties, cik kaislīgi un skaļi ir Latvijas līdzjutēji.»

Peress savas karjeras laikā izcīnījis 22 uzvaras, no kurām 14 ar pretinieka nokautu. Tāpat viņš vienu reizi cīnījies neizšķirti un piedzīvojis divus zaudējumus.

Vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnīsies ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām.

«Mana gatavošanās cīņai līdz šim bijusi ļoti veiksmīga, un varu teikt, ka 30. septembrī būšu savā labākajā kondīcijā,» norādīja Briedis.

Peress ir 2004. gada pasaules junioru čempions. Iepriekšējo cīņu viņš aizvadīja pirms mēneša, pēc 29 sekunžu ilga dueļa nokautējot slovāku Viktoru Biščaku. Pirms tam viņš cīnījās smagajā svarā, 2015. gada maijā cīņā par WBC sudraba jostu piekāpjoties Aleksandram Povetkinam.

«Tas, ka cīņa notiks Latvijā, man nav problēma,» sacīja Peress. «Man vienalga, kur notiek cīņa, es cīnītos jebkur. Jūtos labi. Esmu pārliecināts par saviem spēkiem un gaidu tikšanos Rīgā.»

32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 22 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Pirmais numurs Supersērijā tika piešķirts WBO čempionu jostas īpašniekam un 2012.gada Londonas olimpisko spēļu čempionam Oleksandram Usikam no Ukrainas, kas pretiniekos izvēlējies vācieti Mario Huku, kurš pavasarī cīņā par WBC čempiona jostu piekāpās Briedim. Ar otro numuru izlikts bija IBF čempions Murats Gasijevs no Krievijas, kuram pretiniekos būs bijušais IBF/WBC čempions Kšištofs Vlodarčiks no Polijas, bet ceturtais numurs tika iedots WBA čempionam Junieram Dortikosam no Kubas, kuram pretiniekos palika krievs Dmitrijs Kudrjašovs, kurš ir obligātais pretendents uz Briedim piederošo WBC čempiona jostu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu