Bukmeikeri: Makgregora lielākā iespēja pieveikt Meivezeru ir pēkšņs nokauts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Naktī uz 27. augustu notiks viena no gaidītākajām un neierastākajām boksa cīņām sporta vēsturē, neuzvarētajam boksa čempionam amerikānim Floidam Meivezeram sacenšoties ar jauktās cīņas mākslas (MMA) zvaigzni Konoru Makgregoru no Īrijas. Divu dažādu stilu, sporta veidu un personības sadursmē par lielu favorītu tiek uzskatīts Meivezers, taču «Betsafe» bukmeikeri nesteidzas norakstīt arī eksplozīvo Makgregoru.

Īru sportists Konors Makgregors vēl nekad nav aizvadījis profesionālā boksa oficiālu maču. Viņa pirmā iespēja būs pret vairāk nekā 20 gadu garumā neuzvarēto boksa čempionu Floidu Meivezeru, kurš pieveicis vairāku paaudžu lielākās zvaigznes. Meivezers gan bija jau beidzis savu boksera karjeru un pēdējo cīņu aizvadīja pirms diviem gadiem, taču, ņemot vērā milzīgos finansiālos ieguvumus, atgriezās, lai noorganizētu cīņu ar Makgregoru.

Makgregors ir izpelnījies salīdzinājumus kā mūsdienu MMA Muhameds Ali. Viņš izceļas ar spožu harismu, iespaidīgu pašpārliecinātību un dažbrīd dzejnieka cienīgiem apvainojumiem un runām pretinieka virzienā. Tas viss gan nebūtu ne nieka vērts, ja Makgregors savus vārdus neprastu aizstāvēt ringā, bet to viņš prot ļoti labi un ir izcīnījis prestižākās MMA organizācijas UFC čempiona jostas, turklāt vienlaikus divās svara kategorijās. Viņš arī nesen noslēdza sadarbības līgumu ar «Betsafe», kļūstot par šā zīmola vēstnesi pasaulē.

Nevadā, ASV, paredzētā cīņa notiks pēc boksa noteikumiem, kas vairāku cīņas sporta ekspertu viedoklī dzēš iespējas, ka Meivezers varētu zaudēt. Galu galā, fakts ir tāds, ka Makgregors ir boksa debitants, kurš savā pirmajā cīņā spēkosies ar neuzvarētu čempionu. Taču bukmeikeri Meivezera uzvaru nemaz neuzskata par tik pašsaprotamu, norādot, ka viņa uzvaras koeficients ir 1,28, kamēr Makgregora izredzes tiek vērtētas ar koeficientu 4,00.

Meivezers naktī uz svētdienu tēmēs uz savas profesionālā boksa bilances noapaļošanu – viņam pagaidām ir 49 uzvaras. Tas gan var izrādīties arī viņa lielākais mīnuss, proti, ASV sportistam ir jau 40 gadi, kamēr 29 gadus vecais Makgregors ir krietni tuvāk vecumam, ko mēdz uzskatīt par sportista karjeras briedumu.

Meivezers ir izcils aizsardzības bokseris, kurš izceļas ar efektīvu boksēšanās tehniku. Boksā, ja abi sportisti iztur visus 12 raundus, uzvarētājs tiek noteikts pēc tiesnešu vērtējuma un piešķirtajiem punktiem. Boksa debitantam Makgregoram uzvarēt pēc punktiem ir praktiski neiespējami, tādēļ paredzams, ka viņš tieksies pēc pārsteidzoša nokauta, iespējams, cenšoties pabeigt cīņu pēc iespējas ātrāk. Bukmeikeri iespēju, ka Makgregors uzvarēs ar nokautu, novērtējuši ar koeficientu 4,50, bet iespēju, ka Makgregors tiks atzīts par labāko pēc punktiem, uzskata par teju minimālu (koeficients 26,00).

Jebkura iznākuma gadījumā Makgregora un Meivezera cīņa kļūs par vienu no lielākajiem sporta notikumiem 2017. gadā, bet cīņas sportā – iespējams, visā 21. gadsimtā. Milzīgās popularitātes dēļ bukmeikeri piedāvā koeficientus uz dažnedažādākajām iespējām, piemēram, vai cīņa beigsies jau pirmajās 60 sekundēs, kā Makgregors to negaidīti paveica pret UFC čempionu Hosē Aldu, tiekot galā ar pretinieku 13. sekundē? Vai kāds no sportistiem cīņas laikā salauzīs roku? Vai kādam cīņas laikā izkritīs zobu aizsargs? Vai kāds no sportistiem cīņas laikā padosies?

Iespēju un dažādu variantu netrūkst, taču milzīgs Makgregora prasmju novērtējums ir jau tas, ka bukmeikeru prognozēs viņam tiek atvēlētas kaut nelielas cerības uz uzvaru. Meivezera iepriekšējās cīņās tādas nav piedēvētas arī ļoti spēcīgiem boksa pasaules pārstāvjiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu