Klāt grandiozā cīņa - Meivezers pret Makgregoru (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pasaules mediju uzmanības lokā jau ilgāku nonākuši divi cīkstoņi - titulētais amerikāņu bokseris Floids Meivezers un jauktās cīņas mākslas (MMA) zvaigzne Konors Makgregors no Īrijas. Tā diena beidzot ir klāt - divu dažādu cīņas sporta veidu pārstāvji kāps boksa ringā un kārtos savstarpējos «rēķinus». Dueļa sākums paredzēts ne ātrāk par plkst. 4 naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika.

Kaut arī cīņa nenotiek par kādu īpašu pasaules čempiona titulu, tomēr tā izpelnījusies milzu ažiotāžu. Iepriekš mediji lēsa, ka katrs cīkstonis, neatkarīgi no cīņas iznākuma, nopelnīs apmēram 100 miljonus ASV dolāru. Taču sagaidāms, ka sportistu peļņa būs lielāka, kā arī Meivezers saņemšot lielāko «kumosu».

Par cīņas pārliecinošu favorītu uzskata 40 gadus veco Meivezeru, kurš savas karjeras laikā 49 cīņās palicis nepārspēts. Taču viņš oficiālu cīņu nav aizvadījis teju divus gadus. Kopš iepriekšējā dueļa līdz šai cīņai būs pagājušas 714 dienas.

Savukārt 29 gadus vecais Makgregors, kuram šī cīņa būs debija boksa ringā, MMA karjerā 24 cīņās guvis 21 uzvaru. Tomēr intriga pirms cīņas saglabājas, jo īru cīkstonis ir 11 gadus jaunāks par pretinieku un šobrīd ir krietni tuvāk vecumam, ko mēdz uzskatīt par sportista karjeras briedumu.

Duelis notiks «T-Mobile» arēnā Lasvegasā. To klātienē plāno apmeklēt daudzas Amerikas popkultūras un šovbiznesa zvaigznes. Sportisti cīnīsies par «Money Belt» (naudas josta, angļu val.) jostu. Tā ir izgatavota no krokodila ādas un rotāta ar 3360 briljantiem, 600 safīriem un 300 smaragdiem. Tās izgatavošanai tika izmantoti 1,5 kg zelta.

«Makgregoru nogalinās. Kļuvu vai traks, uzzinot, ka viņi necīnīsies pēc MMA noteikumiem, bet gan boksa. Vai bokseris var pieveikt MMA cīkstoni? Makgregors nolicis savu dumjo pakaļu pozīcijā, kurā viņu var nokautēt, jo Floids jau no bērna kājas nodarbojies ar boksu. Makgregoram nebūs iespējas spert ar kājām vai lietot cīņas paņēmienus. Viņam ir maz izredžu,» izdevumā «Boxing Scene» pirms mēneša izteicās kādreizējā boksa zvaigzne Maiks Taisons.

Daudzi eksperti uzskata, ka cīņa būs vairāk šovs nekā duelis uz pilnu jaudu. Daži pat spriež, ka cīņa varētu būt iestudēta. Tomēr tamdēļ interese par divkauju nav mazinājusies. Cīņu tiešraidē demonstrēs daudzviet ASV kinoteātros. Ažiotāža ir tik liela, ka totalizatoros uz Meivezera uzvaru veiktas divas likmes, kas katra ir miljona ASV dolāru apmērā.

Biļešu cenas uz cīņu, lai redzētu klātienē arēnā, maksāja 500 līdz 10 000 dolāru (aptuveni 430 līdz 8850 eiro). Limits bija divas biļetes, ko varēja iegādāties viens pircējs. Cīņas arēnā būs aptuveni 20 000 skatītāju vietu.

Kaut cīņu sporta veidos ierasta prakse, daļēji arī šova elements, ir publiski paust sliktus, izaicinošus un nievājošus komentārus par pretinieku, Meivezers tomēr spējis atzīt arī Makgregora labās īpašības. «Ja uz papīra salīdzina mani ar Makgregoru - viņš augumā ir garāks un var sist no lielāka attāluma [garākas rokas]. Viņš ir arī krietni jaunāks. Ja visu to saliek kopā, viņam ir daudz plusu,» intervijā ESPN sacīja bokseris.

«Neesmu vairs tas cīkstonis, kas biju pirms pieciem un pat pirms diviem gadiem. Esmu pazaudējis soli. Man agrāk bija 90% nokauta rādītājs. Nesaku, ka nevaru cīnīties, taču neesmu vairs tāds Floids Meivezers, kā agrāk biju,» kritiski sevi vērtēja Meivezers, kurš savā karjerā nav izjutis zaudējuma rūgtumu.

Cīņu būs iespējams redzēt arī Latvijā. To tiešraidē translēs video satura platformā «Viaplay», kā arī ierakstu demonstrēs «Viasat Sport Baltic» kanālā svētdien plkst. 10.00 un 20.00.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu