Meivezers 10. raundā pieveic Makgregoru un izcīna vēsturisku uzvaru (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Titulētais amerikāņu bokseris Floids Meivezers agrā svētdienas rītā (pēc Latvijas laika) Lasvegasā grandiozajā cīņā desmitajā raundā ar tehnisko nokautu pārspēja jauktās cīņas mākslas (MMA) zvaigzni Konoru Makgregoru no Īrijas.

Meivezers joprojām palicis nepārspēts, izcīnot 50. uzvaru (27 nokauti) savā karjerā, kas ir jauns rekords boksa vēsturē. Viņš pārspējis leģendāro Rokiju Marsiano, kurš izcīnīja 49 uzvaras, nepiedzīvojot nevienu zaudējumu vai neizšķirtu.

40 gadus vecais Meivezers ringā atgriezās pēc divu gadu pārtraukuma (714 dienas), piekrītot Makgregora izaicinājumam. Viņam šī bija pirmā cīņa profesionālajā boksā. 29 gadus vecais cīkstonis MMA karjerā 24 cīņās guvis 21 uzvaru.

Devītajā raundā Makgregora spēki bija izsīkuši, tomēr viņš izturēja Meivezera sitienu jūru. 10. raundā ievadā amerikānis izdarīja vairākus sitienus pēc kārtas līdz tiesnesis apturēja cīņu. Dueļa beigās Makgregors bija visai apdullināts, kamēr Meivezers izskatījās vēl pavisam svaigs.

«Viņš (Makgregors) bija daudz labāks, nekā iepriekš domāju. Viņš bija sīvs pretinieks, tomēr es šovakar biju labāks. Mūsu plāns bija nogaidīt, ļaut viņam veikt spēcīgos sitienus, un uzveikt viņu pašās beigās,» pēc cīņas sacīja Meivezers.

«MMA viņš 25 minūtes cīnās ļoti spēcīgi, bet pēc tam sāk palikt lēnāks. Es viņiem garantēju, ka cīņa neaizies pretējā gultnē [par labu Makgregoram]. Uz spēles bija likta boksa reputācija,» piebilda uzvarētājs.

«Šī bija mana pēdējā cīņa - dāmas un kungi. Es izvēlējos pareizo deju partneri. Konor Makgregor - tu esi ellišķīgs čempions,» piebilda Meivezers, kurš otro reizi atgriezās ringā pēc iepriekš noslēgtas karjeras.

«Uzskatu, ka cīņu apturēja nedaudz par ātru. Es labāk būtu nokritis zemē. Viņam [tiesnesim] vajadzēja atļaut man turpināt. Biju tikai nedaudz saguris. Viņš [Meivezers] daudz labāk uzņēma sitienus - to iegūst ar 50 cīņu pieredzi,» sacīja Makgregors.

Abi sportisti par cīņu saņems pa 100 miljoniem ASV dolāru.

Meivezers savā īpašumā ieguva «Money Belt» (naudas josta, angļu val.) jostu. Tā ir izgatavota no krokodila ādas un rotāta ar 3360 briljantiem, 600 safīriem un 300 smaragdiem. Tās izgatavošanai tika izmantoti 1,5 kg zelta.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu