Usiks paredz Brieža uzvaru boksa supersērijas ceturtdaļfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: World Boxing Super Series/Facebook

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks, kurš sestdien sasniedza supersērijas pusfinālu, paredz latvieša Maira Brieža uzvaru 30. septembrī Rīgā gaidāmajā cīņā pret Maiku Peresu.

Usiks sestdien Berlīnē pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) boksa supersērijas pirmajā cīņā ar tehnisko nokautu uzvarēja pieredzējušo vācieti Marko Huku.

«Huks man iesita preses konferencē un centās iekļūt man galvā, taču esmu auksts kā ledus, kad runa ir par prāta spēlēm. Nevienā brīdī īsti nejutu sāpes cīņas laikā, kontrolēju tās gaitu. Tagad esmu soli tuvāk trofejai,» organizatori citē Usiku.

Ukrainas bokseris supersērijas pusfinālā spēkosies ar Brieža un Peresa dueļa uzvarētāju, kas noskaidrosies 30. septembrī «Arēnā Rīga». Usiks par gaidāmās cīņas favorītu uzskata Latvijas bokseri.

«Domāju, ka Briedis uzvarēs Peresu, līdz ar to, visdrīzāk, viņš būs mans nākamais pretinieks,» atzina Usiks, kurš aizstāvēja savu Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona titulu, tiekot pie 13. panākuma tikpat dueļos, turklāt 11 cīņas viņš noslēdzis ar nokautu.

Zīmīgi, ka jau iepriekš Usika menedžeris Aleksandrs Krasjuks paziņoja, ka viņa klients boksa supersērijas pusfinālā tiksies ar latvieti Briedi, nodēvējot viņu par bīstamāko pretinieku šajā astoņu bokseru turnīrā.

«Mairis ir kvalificēts, pieredzējis, drošsirdīgs bokseris, kurš ir izsalcis pēc slavas un atzinības. Viņš savulaik smagsvaros Čečenijā aizvadīja cīņu pret Manuelu Čarru, kurš tur bija mājinieka statusā. Viņš nokautēja Deniju Venteru, kuru Usiks savulaik nosauca par savu bīstamāko pretinieku. Briedis uzvarēja Olanrevaju Durodolu un noboksēja Marko Huku viņa mājās. Briedis noteikti nav vieglākais ceļš, lai sasniegtu šīs supersērijas finālu,» bilda Usika pārstāvis.

Tikmēr Briedis, izvēloties savu pirmo pretinieku, par kuru kļuva kubietis Peress, jau domājis par nākamo cīņu. Pirmdien notikušajā preses konferencē Latvijas bokseris norādīja, ka kubieti izvēlējies tāpēc, ka tas tāpat kā Usiks ir kreilis.

Usiks 2012.gadā triumfēja Londonas olimpiskajās spēlēs.

Vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnīsies ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām.

Vēl boksa supersērijas ceturtdaļfinālā IBF čempions Murats Gasijevs no Krievijas mērosies spēkiem ar poli Kšištofu Vlodarčiku, bet WBA čempions Juniers Dortikosa no Kubas cīnīsies ar krievu Dmitriju Kudrjašovu, kurš ir obligātais pretendents uz Briedim piederošo WBC čempiona jostu.

Boksa supersērijas uzvarētājs iegūs leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu. Tāpat paredzams, ka viņš saņems WBA, WBC, WBO un IBF čempionu jostas pirmā smagā svara kategorijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu