Noskaties: Briedis aizvada treniņu un komentē «Arēnā Rīga» gaidāmo cīņu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis, gatavojoties 30. septembrī «Arēnā Rīga» gaidāmajai cīņai, piektdien aizvadīja medijiem atklāto treniņu. Tā ilgums bija teju pusotra stunda, taču uz brīdi sparingu sesijas laikā filmēšana un fotografēšana bija jāpārtrauc, lai netiktu atklātas kārtis pretiniekam.

Maira Brieža un viņa trenera Sanda Kleina komentāri.

Jau nākamnedēļ savu līdzjutēju priekšā Briedis kāps ringā, lai aizstāvētu Pasaules Boksa padomes (WBC) pasaules čempiona titulu un reizē arī aizvadītu pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla cīņu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) pret Kubas pārstāvi Maiku Peresu.

Dueļa uzvarētājs iekļūs pusfinālā, kur pretī stāsies Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks. Viņš supersērijas pirmajā kārtā pieveica pieredzējušo vācieti Marko Huku, kuru pavasarī pārspēja arī Briedis.

32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 22 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot. Savukārt viņa pretinieks 31 gadu vecais Peress ir 2004. gada pasaules junioru čempions. Septembra sākumā organizatori atklāja, ka uz šo cīņu bija pārdoti aptuveni 70-75% biļešu.

Vēsturē vēl nebijušas boksa supersērijas kopējais plānotais balvu fonds ir 50 miljoni ASV dolāru, kas aptuveni vienmērīgi tiks sadalīts pirmā smagā svara un supervidējā svara kategorijām.

Boksa supersērijas uzvarētājs iegūs leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu. Tāpat paredzams, ka viņš saņems WBA, WBC, WBO un IBF čempionu jostas pirmā smagā svara kategorijā.

Briedis iepriekšējo dueli aizvadīja 1.aprīlī, kad Vācijas pilsētā Dortmundē savā īpašumā ieguva WBC čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā. Briedis pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Marko Huku un kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguvis čempiona jostu kādā no prestižākajām kategorijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu