Briedis: Gribu parādīt, ka esam cīnītāju tauta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mairis Briedis sestdien «Arēnā Rīga» gaidāmajā cīņā pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfinālā vēlas panākt, lai Latviju pasaulē pazītu ne tikai kā labus dziedātājus un dejotājus, bet arī kā cīnītāju tautu, trešdien preses konferencē sacīja sportists.

Briedis sestdien pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) cīņā duelēsies ar Kubas pārstāvi Maiku Peresu. Cīņas uzvarētājs iekļūs supersērijas pusfinālā, kur pretī gaidāms ukrainis Oleksandrs Usiks.

«Esmu izbadējies - gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, galvenokārt izsalcis pēc cīņas. Svarā ieiesim labi, klausu treneru teiktajam. Galvenais sestdien labi justies,» sacīja Latvijas labākais bokseris.

Sestdien arēna solās būt pilna. Organizatori šonedēļ tirdzniecībā laida papildu 500 biļetes lielā pieprasījuma dēļ. Gaidāms, ka klātienē būs aptuveni 10 000 skatītāju, cīņu atspoguļos apmēram 80 mediji, no kuriem aptuveni 25 būs ārzemju.

Briedis savulaik ir izteicies, ka viņa dopings ir Latvijas tauta. «Tas ir liels pārbaudījums gan man, gan mūsu tautai. Šāds turnīrs Latvijā un pasaulē notiek pirmo reizi. Tas ir liels gods, ka cīņa notiks šeit uz mūsu zemes,» teica cīkstonis.

«Protams, lielais līdzjutēju skaits radīs spiedienu, bet bez tā droši vien nebūtu atbildības, kas dod stimulu trenēties. Gribu pierādīt, lai mūs pasaulē zinātu ne tikai kā labus dziedātājus un dejotājus, bet arī kā cīnītāju tautu,» uzsvēra Briedis.

«Joprojām strādāju Valsts policijā, nav problēmu savienot darbu ar boksu. Gatavojoties cīņai, paņēmu atvaļinājumu. Darbs nekad nav maisījis sportam un otrādi. Policija nevar iztikt bez manis, un es pagaidām nevaru iztikt bez tās,» piebilda bokseris.

Brieža treneris Sandis Kleins atzīmēja, ka ieguldīts smags darbs gan sportiskā, gan taktiskā ziņā. Latvijas bokserim sestdien pretī stāsies kreilis.

«Esam aizvadījuši labu nometni - noboksējuši simtiem raundu. Izdarījām lielu darba apjomu analizējot cīņas pretinieku. Speciāli piemeklējām sparinga partnerus, kuri ir kreiļi. Rēķināmies ar ļoti nopietnu cīņu, jo Peresam ir liela pieredze,» sacīja Kleins.

Pasaules boksa sērija ir vēl nebijis turnīrs, kurā pēc izslēgšanas sacensību formāta piedalās planētas astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri.

Supersērijas uzvarētājs iegūs ne tikai leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostas.

Briedis sestdien aizstāvēs savu WBC pasaules čempiona jostu, ko viņš pavasarī izcīnīja duelī pret Vācijas bokseri Marko Huku, kurš savukārt supersērijas ceturtdaļfinālā zaudēja iepriekš minētajam Usikam.

Briedis karjeras laikā aizvadījis 22 profesionālas boksa cīņas, visās svinot uzvaru, turklāt 18 panākumi gūti ar nokautu. Savukārt Peress karjeras laikā izcīnījis uzvaru 22 cīņas, ciešot divus zaudējumus un piedzīvojot vienu neizšķirtu.

Interesanti, ka Peress iepriekš ir ticies ar trim citiem bokseriem no Latvijas. Tieši profesionāļa karjeras pirmajā cīņā 2008. gadā viņš uzveica Jevgeņiju Stamburski, pēc diviem gadiem pārspēja arī Edgaru Kalnaru, bet pēc tam tajā pašā gadā arī Pāvelu Dolgovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu