Bokseri nosvērušies: Briedis tomēr smagāks par Peresu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Pirms sestdien gaidāmās Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla cīņas pirmajā smagajā svarā Latvijas zvaigzne Mairis Briedis sver 600 gramus vairāk nekā viņa pretinieks Maiks Peress no Kubas, noskaidrojās piektdien notikušajā oficiālajā svēršanās procedūrā.

Kā pirmais uz svariem kāpa Peress, kurš demonstratīvi apēda gabalu kūkas, tādējādi rādot signālu, ka baumas par viņa neiekļaušanos svara kategorijas pieļaujamās normā (90,7 kilogrami) nav bijušas patiesas. Peresa svars piektdienas pēcpusdienā bija 89,5 kilogrami.

Tikmēr kā otrais uz svariem kāpa Briedis, kurš svēra 90,1 kilogramu.

«Jūtos vienkārši fantastiski, ar nepacietību gaidu rītdienas cīņu. Ceru, ka būs liels atbalsts. Visi bokseri šajā turnīrā ir spēcīgi, ar saviem plusiem un mīnusiem. Redzēsim, kādu cīņu Peress rītdien piedāvās. Darīsim visu iespējamo, lai būtu skatāms bokss,» pēc svēršanās teica Briedis.

«Kāds teica, ka sveru piecus kilogramus virs normas. Muļķības! Tāpēc arī uzēdu kūku, tās šeit Latvijā ir garšīgas. Mana ģimene motivē mani,» atzīmēja Peress.

Arī trešdien notikušajā preses konferencē Peresa pārstāvji informāciju par kubieša svaru kategoriski noliedza. Kubietim gan nav bijušas problēmas ar pamatīgām svara maiņām, jo savulaik viņš sacenties svara kategorijā līdz 80 kilogramiem un arī supersmagsvaros.

Abu bokseru cīņa notiks sestdien «Arēnā Rīga», kas solās būt pārpildīta. Brieža un Peresa duelis būs visu laiku vērienīgākais cīņas sporta veidu pasākums Latvijā.

Kā portālam TVNET norādīja Brieža menedžeris Raimonds Zeps, cīņu varētu atspoguļot 80 dažādi mediji, no kuriem 25 būs ārzemju. Iepriekš organizatori prognozēja, ka cīņu klātienē apmeklēs 10 000 skatītāju, taču jau divas reizes šonedēļ lielā pieprasījuma dēļ tirdzniecībā palaida papildus biļetes.

Savukārt pasaules boksa supersērijas galvenais organizators un idejas autors Kalle Zauerlands intervijā TVNET neslēpa, ka dueļa uzvarētājs nopelnīs vairāk naudas nekā līdz šim visas karjeras laikā, kļūstot par miljonāru. Cīņas uzvarētājam pienāksies divreiz lielākā naudas balva nekā zaudētājam.

Pasaules boksa vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnās ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām.

Brieža un Peresa dueļa uzvarētājs supersērijas pusfinālā spēkosies ar ukraini Oleksandru Usiku, kurš savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku.

Sestdienas cīņā Briedis aizstāvēs savu WBC čempiona jostu, kamēr cīņā pret Usiku tiks sadalīta arī ukrainim piederošā WBO josta, bet finālā latvietis var pretendēt uz visiem tituliem.

Patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 22 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot. Iepriekšējo dueli viņš aizvadīja 1.aprīlī, kad Dortmundē pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Huku un kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguvis čempiona jostu kādā no prestižākajām kategorijām, kļūstot par WBC čempionu.

Tikmēr Peress ir 2004.gada pasaules junioru čempions, bet profesionālajā ringā 31 gadu vecais bokseris izcīnījis 22 uzvaras, 14 no tām noslēdzot ar nokautu, vienu reizi cīnījies neizšķirti un cietis divus zaudējumus. Iepriekšējo cīņu viņš aizvadīja jūnijā, pēc 29 sekunžu ilga dueļa nokautējot slovāku Viktoru Biščaku. Pirms tam viņš cīnījās smagajā svarā, 2015.gada maijā cīņā par WBC sudraba jostu piekāpjoties Aleksandram Povetkinam.

Zīmīgi, ka savas profesionālās karjeras sākumposmā Peress cīnījies ar trim bokseriem no Latvijas, tos arī pieveicot.

Tikmēr otrā zarā IBF čempions Murats Gasijevs no Krievijas mērosies spēkiem ar poli Kšištofu Vlodarčiku, šī dueļa uzvarētājam pēc tam tiekoties ar WBA čempionu Junieru Dortikosu no Kubas, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē pārspēja krievu Dmitriju Kudrjašovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu