Briedis uzvar Peresu 12 raundu cīņā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis naktī uz svētdienu skatītājiem pilnā «Arēnā Rīga» aizvadīja 12 raundu cīņu, pēc punktiem pārspējot Īrijā dzīvojošo Kubas cīkstoni Maiku Peresu. Briedis aizstāvēja Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, kā arī iekļuva Pasaules boksa supersērijas pusfinālā un turpinās cīņu par leģendāra Muhameda Ali vārdā nosauktu trofeju, un citām čempionu jostām.

Briedis bija labākais pēc 12 raundu cīņas, triumfējot pēc punktiem. Uzvaru viņam deva visi trīs tiesneši - 116:110, 115:111, 114:112.

Latvijas bokseris supersērijas pusfinālā spēkosies ar ukraini Oleksandru Usiku, kurš savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku.

«Jūs redzējāt, cik smagi gāja. Mūsu valsts ir visspēcīgākā un vislabākā. Bija fantastiski, mēs to izdarījām. Tas ir arī jūsu sasniegums. Šodien tā ir arī jūsu uzvara,» uzreiz pēc dueļa teica Briedis. «Ir pie kā piestrādāt, motivācija ir par 100% lielāka. Pirmo reizi acs pārsišana un pirmo reizi titula aizstāvēšana.»

Cīņa uzsākās nedaudz piesardzīgā gultnē, taču pārsvaru centās iegūt Peress, kurš bija aktīvāks un izdarīja vairākas sitienu kombinācijas, tomēr Briedis veiksmīgi aizsargājās. Dueļa sākumā abi bokseri vairāk bija klinšā un izmantoja taktikās viltības, bet trešā raunda sākumā abi saskrējās galvām. Briedim līdz ar to bija pārsista kreisā uzacs, kamēr Peresam par to tiesnesis noņēma vienu punktu. Latvijas bokseris gan uzreiz pēc tam skaisti iesita pretiniekam pa seju.

Pēc šāda saasinājuma abu bokseru cīņa kļuva aktīvāka, Peress gan bija agresīvāks, Briedim vairākkārt esot aizsardzības pozīcijās. Tiesa, piektajā raundā latvietis kļuva aktīvāks un tā otrajā pusē veica vairākus veiksmīgus sitienus, lielākoties no apakšas. Sestais raunds un septītā sākums vairs nebija tik aktīvi, taču septītā raunda otrajā pusē Briedis uzņēma tempu un izdarīja vairākus labus sitienus, pāris reizes atkal trāpot pretiniekam no apakšas.

Astotais raunds jau bija mazāk aktīvs. Briedis vairāk centās boksēties prātīgi un pacietīgi, ieturot nelielu distanci no pretinieka. Tikmēr Peress ik pa laikam izrādīja neapmierinātību ar it kā latvieša neatļautajiem sitieniem, lai gan pats kubietis boksējās diezgan netīri, ik pa laikam veicot sitienus pa pakausi.

Desmitajā raundā par atkārtotiem aizrādījumiem par ne visai tīru boksēšanos arī Briedim atņēma vienu punktu. Tikmēr 11.raundā atkal bokss bija aktīvāks, šoreiz atkal savu pārakumu demonstrējot Briedim, kurš trāpīja pāris labus sitienus. Cīņā tika aizvadīti visi 12 raundi, bet, zinot, ka draud neveiksme pēc punktiem, Peress mēģināja Briedi pārsteigt ar kādu sitienu, bet tā vietā kubietis pats izlaida vairākus sitienus, neuztraucoties par aizsardzību.

Sestdienas vakarā «Arēna Rīga» bija pārpildīta. Lielā pieprasījuma dēļ, organizatori nedēļas laikā divreiz paziņoja par papildu biļešu tirdzniecību.

Pasaules boksa vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnās ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām. Tāpat astoņi bokseri spēkojas supervidējā svara kategorijā, un plānots, ka abās kategorijās bokseri sadalīs 50 miljonu dolāru balvu fondu.

Briedis aizstāvēja savu WBC čempiona jostu, kamēr cīņā pret Usiku tiks sadalīta arī ukrainim piederošā WBO josta, bet finālā latvietis var pretendēt uz visiem tituliem.

Pirms sestdienas cīņas Briedis svēra 90,1 kilogramu, bet Peress bija par 600 gramiem vieglāks, lai gan sākotnēji izskanēja informācija, ka kubietis šonedēļ ir vēl piecus kilogramus virs normas (90,7 kilogramiem).

Patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 23 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot. Iepriekšējo dueli viņš aizvadīja 1.aprīlī, kad Dortmundē pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Huku un kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguvis čempiona jostu kādā no prestižākajām kategorijām, kļūstot par WBC čempionu.

Tikmēr Peress ir 2004.gada pasaules junioru čempions, bet profesionālajā ringā 31 gadu vecais bokseris izcīnījis 22 uzvaras, 14 no tām noslēdzot ar nokautu, vienu reizi cīnījies neizšķirti un cietis nu jau trīs zaudējumus. Iepriekšējo cīņu viņš aizvadīja jūnijā, pēc 29 sekunžu ilga dueļa nokautējot slovāku Viktoru Biščaku. Pirms tam viņš cīnījās smagajā svarā, 2015.gada maijā cīņā par WBC sudraba jostu piekāpjoties Aleksandram Povetkinam.

Zīmīgi, ka savas profesionālās karjeras sākumposmā Peress cīnījies ar trim bokseriem no Latvijas, tos arī pieveicot.

Tikmēr otrā zarā IBF čempions Murats Gasijevs no Krievijas mērosies spēkiem ar poli Kšištofu Vlodarčiku, šī dueļa uzvarētājam pēc tam tiekoties ar WBA čempionu Junieru Dortikosu no Kubas, kurš pirms nedēļas pārspēja krievu Dmitriju Kudrjašovu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu