Krievijas bokseris Gasijevs: Briedis ringā ir gatavs jebkādai situācijai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis ringā spēj pielāgoties jebkādai situācijai un viņš pusfinālā būs nopietns pretinieks Pasaules boksa supersērijas favorītam ukrainim Oleksandram Usikam, uzskata viens no turnīra dalībniekiem, Krievijas cīkstonis Murats Gasijevs.

Briedis naktī uz svētdienu «Arēnā Rīga» Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla cīņā pārspēja Maiku Peresu no Kubas, līdz ar to iekļūstot pusfinālā un aizstāvot Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu.

Latvijas bokseris bija labākais pēc 12 raundu cīņas, triumfējot pēc punktiem. Uzvaru viņam deva visi trīs tiesneši - 116:110, 115:111, 114:112.

Supersērijas pusfinālā janvārī Briedis spēkosies ar turnīra favorītu Usiku, kurš tāpat kā Latvijas bokseris savā karjerā nav piedzīvojis nevienu zaudējumu. Arī treneris Sandis Kleins atzina, ka Usiks būs talantīgākais un nopietnākais pretinieks, ar kādu Briedim karjeras laikā iznācis tikties.

Brieža un Peresa cīņu ar lielu interesi noskatījies Gasijevs, kurš cīnīsies sacensību otrā zarā un supersērijas ceturtdaļfinālā 21. oktobrī Ņūdžersijā (ASV) spēkosies pret poli Kšištofu Vlodarčiku. Šā dueļa uzvarētājs pēc tam tiksies ar Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu Junieru Dortikosu no Kubas, kurš pirms divām nedēļām pārspēja krievu Dmitriju Kudrjašovu.

«Noskatījos šo cīņu ar interesi. Cīņa bija distancēta, tāpēc fani varētu teikt, ka tā bija garlaicīga. Taču tā nebija. Peress darbojās lieliski, ar izturību viņam viss bija kārtībā,» savā «Instagram» profilā raksta Gasijevs, kurš ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempions.

«Peress bija ātrs un motivēts. Viņš zaudēja, taču tas nemaina faktu, ka mūsu saimei pievienojies ļoti bīstams cīkstonis. Domāju, ka viņš ir spējīgs nākotnē kļūt par obligāto pretendentu čempiona titulam,» uzskata Krievijas bokseris.

«Savukārt Briedis parādīja, ka viņš ir sava kuģa kapteinis. Viņš apliecināja, ka spēj pielāgoties jebkādai situācijai ringā. Ja viņam uzbruksi, viņš spēs aizsargāties. Ja cīnīsies ar distanci, viņš arī būs gatavs,» vērtēja Gasijevs.
«Domāju, ka Peresu pārsteidza Brieža sitieni no apakšas un netīrais bokss. Viņa cīņa pret Usiku būs ļoti interesanta. Kļūdās tie, kuri domā, ka Usikam būs viegla cīņa,» noslēgumā atzīmēja 23 gadus vecais Krievijas bokseris.

Pasaules boksa vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri (līdz 90,7 kilogramiem) izslēgšanas sacensību formātā cīnās ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām. Tāpat astoņi bokseri spēkojas supervidējā svara kategorijā, un plānots, ka abās kategorijās bokseri sadalīs 50 miljonu ASV dolāru balvu fondu.

Patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 23 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot. Pirms cīņas ar Peresu iepriekšējo dueli viņš aizvadīja 1.aprīlī, kad Dortmundē pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Marko Huku un kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguvis čempiona jostu kādā no prestižākajām kategorijām, kļūstot par WBC čempionu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu