Vitālijs Kļičko: Briedis bija viens no maniem spēcīgākajiem sparinga partneriem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TASS/TVNET

Bijušais pasaules čempions boksā smagsvariem ukrainis Vitālijs Kļičko, kurš savā dzimtenē pievērsies politiķa karjerai, atzīts, ka Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis bijis viens no viņa spēcīgākajiem sparinga partneriem.

Savulaik Briedis kopā ar brāļiem Kļičko piedalījās ukraiņu treniņnometnēs, būdams viens no viņu sparingu partneriem.

«Protams, pazīstu Briedi. Apsveicu viņu ar skaistu cīņu. Viņš ir ļoti labs sportists un ļoti patīkams cilvēks,» portālā «newsone.ua» citēts Vitālijs Kļičko.

Vairāki rūdītākie boksa eksperti Pasaules boksa Supersērijas pusfinālā Brieža duelī ar ukraini Oleksandru Usiku par nelielu favorītu uzskata Kļičko tautieti. Abi bokseri savas karjeras laikā līdz šim nav izjutuši zaudējuma rūgtumu.

«Nesteigsimies laikam pa priekšu,» atbildot uz jautājumu, vai Usiks ir janvārī gaidāmās cīņas favorīts, sacīja Kļičko. «Ja Usiks realizēs savu ātrumu un strādās no distances, tad viņam ir visas iespējas uzvarēt. Bet varu teikt, ka Briedis bija viens no spēcīgākajiem sparinga partneriem mūsu treniņnometnēs. Viņš ir ātrs, iztur sitienus. Un pats izdara tādus sitienus, pēc kuriem maz neliekas.»

Šobrīd 46 gadus vecais Kļičko, kurš ir trīskārtējs pasaules čempions, redzējis gan Usika cīņu ar Vācijas pārstāvi Marko Huku, gan Brieža dueli ar kubieti Maiku Peresu. Tās bija Supersērijas ceturtdaļfināla cīņas.

«Favorītu ir grūti noteikt. Šajā Supersērijā ir grūti to pateikt, viņi visi ir stipri bokseri,» tā intervijā TVNET sacīja Brieža treneris Sandis Kleins. «Katrs no bokseriem ir savādāks, savā veidā ļoti stipri. Tāpat arī Mairis. Uz papīra it kā ir uzlikts, ka cīņā Mairis būs kā otrais numurs. Ir daudzi faktori, tāpēc pateikt kaut ko pirms cīņas nav iespējams.»

Briedis ar Usiku cīnīsies 13. janvārī. Cīņas norises vieta būs zināma līdz šī mēneša beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu