Britu smagsvars Džošua neizslēdz iespēju cīnīties ar skandalozo Fjūriju

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu bokseris Entonijs Džošua, kurš ir Starptautiskās boksa federācijas (IBF) un Pasaules boksa asociācijas (WBA) smagsvaru čempiona titulu īpašnieks, neizslēdz iespējamību, ka cīnīsies ar skandalozo tautieti Taisonu Fjūriju.

Pašlaik 29 gadus vecais Fjūrijs nav cīnījies kopš 2015.gada sensacionālās uzvaras pār leģendāro ukraini Vladimiru Kļičko, kad savā īpašumā ieguva IBF, WBA, Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un žurnāla «Ring» čempiona jostas.

Tiesa, pa šo laiku brits iekūlies vairākos skandālos. Pērn Fjūrijam tika anulēta boksera licence, jo viņš atzinās kokaīna lietošanā, turklāt sportists cīnījās ar depresiju. Nesen gan bokseris izteica gatavību pavasarī atgriezties ringā, paziņojot, ka nākamajā gadā aizvadīs trīs lielas cīņas.

«Kāds bija Fjūrija cīņas svars? 114 kilogrami? Pat, ja Fjūrijs atgriezīsies 140 kilogramus smags, viņš tik un tā būs vieglāks par slaveno Džordžu Formenu,» izteicās Džošua.

«Ja Fjūrijs vēlas atgriezties ringā un viņš spēs parādīt, ka joprojām spēj kustēties, cilvēki gribēs uz viņu skatīties. Tomēr, ja viņš būs atpakaļ ar pārāk lielu svaru un iekulsies nepatikšanās, neviens viņā nebūs ieinteresēts,» pauda Džošua.

Sestdien Džošua sev piederošos titulus Kārdifā aizstāvēs pret Francijas pārstāvi Karlosu Takamu. Sākotnēji gan bija iecerēts, ka viņa pretinieks būs bulgārs Kubrats Puļevs, kurš gan iedzīvojās traumā.

Iepriekš 28 gadus vecais Džošua cerēja uz revanšu Lasvegasā pret Kļičko, ko aprīlī pieveica Londonā Vemblija stadionā, taču ukrainis vēlāk paziņoja par karjeras beigām.

Džošua 19 cīņās guvis 19 uzvaras, visos gadījumos pretiniekus nokautējot.

Džošua pašlaik pieder divas no četrām prestižākajām pasaules čempionu jostām supersmagajā svarā. Vēl Jaunzēlandes bokseris Džozefs Pārkers ir Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostas īpašnieks, kamēr Deontejam Vailderam pieder Pasaules Boksa padomes (WBC) josta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu