Džošua pēc tiesneša pārsteidzīga lēmuma nosargā IBF un WBA titulus

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Britu bokseris Entonijs Džošua sestdien Kārdifā smagā cīņā, kura noslēgumu iespaidoja pārsteidzīgs tiesneša lēmums, uzvarēja Franciju pārstāvošo kamerūnieti Karlosu Takamu, nosargājot sev piederošos Starptautiskās boksa federācijas (IBF) un Pasaules boksa asociācijas (WBA) smagsvaru čempiona titulus.

Džošua uzvarēja desmitajā raundā ar tehnisko nokautu, jo cīņu apstādināja tiesnesis. Brits bija izdarījis pāris spēcīgus sitienus, tomēr Takams tobrīd bija tālu no nokdauna, tāpēc tiesneša Fila Edvardsa lēmums izsauca ne tikai Takama, bet arī skatītāju sašutumu.

Līdz tam cīņā Džošua bija pārāks, taču Takams labi turējās pretī, lai gan ceturtajā raundā viņam pamatīgi tika pārsista uzacs. Savukārt otrajā raundā Takams, ejot klinčā, ar galvu trāpīja pa Džošua degunu, britam pēc cīņas pieļaujot, ka visticamāk tas ir lauzts.

«Līdz brīdim, kamēr tiesnesis apturēja cīņu, tad bija ļoti labs duelis. Visu cieņu Takamam,» pēc uzvaras sacīja Džošua.

Džošua tagad 20 cīņās guvis 20 uzvaras, visos gadījumos pretiniekus nokautējot, savukārt Takams uzvarējis 35 no savām 39 cīņām, 27 reizēs triumfējot ar nokautu.

Jau vēstīts, ka sākotnēji Džošua bija plānojis cīnīties ar bulgāru Kubrats Puļevs, taču viņš treniņnometnes laikā sparingā savainoja plecu un no dueļa atteicās. Lai cīņa, uz kuru tobrīd bija pārdotas jau 70 000 biļešu, neizjuktu, par Džošua pretinieku vien 12 dienas pirms dueļa kļuva 36 gadus vecais Takams, kurš gan iepriekš bija brīdināts, ka ir rezervista statusā.

Iepriekš 28 gadus vecais Džošua cerēja uz revanšu Lasvegasā pret slaveno Vladimiru Kļičko, ko aprīlī pieveica Londonā Vemblija stadionā, taču ukrainis vēlāk paziņoja par karjeras beigām.

Džošua pašlaik pieder divas no četrām prestižākajām pasaules čempionu jostām supersmagajā svarā. Vēl Jaunzēlandes bokseris Džozefs Pārkers ir Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostas īpašnieks, kamēr Deontejam Vailderam pieder Pasaules Boksa padomes (WBC) josta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu