Heja savainojuma dēļ tiek atlikta viņa revanša cīņa pret Beljū

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Britu smagsvaru boksera Deivida Heja traumas dēļ atlikta viņa pēc mazāk nekā mēneša ieplānotā revanša cīņa pret tautieti Toniju Beljū, pavēstījis sportists.

Abu bokseru cīņa bija iecerēta 17.decembrī, bet tagad tā pārcelta uz nākamā gada pavasari.

Bijušais pasaules čempions divās svara kategorijās Hejs, kurš karjeras laikā 31 cīņā guvis 28 uzvaras, tostarp 26 ar nokautu, ceturtdien pārplēsa bicepsu, treniņa laikā paklūpot uz kāpnēm un aizķeroties aiz margām. Bokserim privātā klīnikā nekavējoties tika veikta operācija.

Tiesa, tagad Hejam būs nepieciešams ilgstošs atveseļošanās periods, tāpēc viņa un Beljū cīņa pārcelta uz nākamā gada 24.martu vai 5.maiju.

Pirmajā cīņā pret Beljū, kas Londonā notika 4.martā, Hejs sestajā raundā pārrāva Ahilleja cīpslu, kas sekmēja konkurenta uzvaru 11.raundā.

Šī cīņa guva lielus komerciālus panākumus, tāpēc abi sportisti vienošanās par revanšu. Lai gan iepriekš izskanēja baumas, ka Hejs ir savainots un varētu atteikties no šīs cīņas, Beljū promouters Edijs Hērns informēja medijus, ka tā nav tiesa. Pēc jaunas informācijas par savainotu roku, Hērns to noliegt nevarēja.

Pašlaik 34 gadus vecais Beljū 32 cīņās izcīnījis 29 uzvaras, tostarp 19 ar nokautu.

Pastāvēja iespējamība, ka Beljū decembrī plānotās cīņas vietā varētu spēkoties ar Pasaules boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas īpašnieku smagajā svarā Džozefu Pārkeru no Jaunzēlandes, taču pretiniekam esot «nulle intereses» par šo dueli.

Iepriekš Beljū izvēlējās cīņu ar Heju tā vietā, lai aizstāvētu savu Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona jostu pirmajā smagajā svarā pret latvieti Mairi Briedi. Daži boksa līdzjutēji neslēpa, ka Beljū izvairījies no tās, jo nevēlējies pret Latvijas bokseri piedzīvot zaudējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu