Portāls: Briedis ar ukraini Usiku cīnīsies «Arēnā Rīga»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis (23-0, 18 KO) Pasaules boksa supersērijas pusfināla cīņu pret ukraini Oleksandru Usiku (13-0, 11 KO) aizvadīs 27. janvārī «Arēnā Rīga», vēsta portāls «boxingnews24.com».

Iepriekš kā cīņas norises vietas tika minētas Rīga, Kijeva (Ukraina) un Čikāga (ASV). Taču tagad portāls vēsta, ka Briedis ar Usiku spēkosies Rīgā.

30 gadus vecais Usiks, kurš savas karjeras laikā vēl nav izjutis zaudējuma rūgtumu, tiek uzskatīts par visa turnīra favorītu. Arī Briedis līdz šim cīnījies bez zaudējumiem.

«Aizkavēšanās par dueļa norises laiku un vietu nav saistīta ar to, ka abas puses nevar vienoties. Tas ir tehnisks process, kamēr viss tiks saskaņots,» pagājušajā nedēļā sarunā ar aģentūru LETA norādīja Brieža pārstāvis Raimonds Zeps.

Briedis septembrī supersērijas ceturtdaļfinālā pēc punktiem pieveica Maiku Peresu no Kubas, aizstāvot Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Tikmēr Usiks savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku.

Brieža un Usika cīņā likme būs ne tikai WBC, bet arī Usikam piederošā Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta, savukārt sacensību čempions kļūs par visu četru prestižāko jostu īpašnieku.

Tikmēr otrā pusfinālā kubietis Juniers Dortikoss tiksies ar krievu Muratu Gasijevu. Kā otrdien pavēstīja supersērijas rīkotāji, Gasijeva un Dortikosa pusfināls 3.februārī norisināsies Sočos «Boļšoi» arēnā, kur 2014.gadā notika olimpisko spēļu hokeja turnīrs.

«Pusfināla norises vieta man nebija svarīga, taču esmu iepriecināts, ka tas notiks skaistajā Soču pilsētā,» teica Gasijevs.

«Nevaru sagaidīt cīņu Sočos. Nav svarīgi, kur es cīnos, smagi strādāšu, lai uzvarētu savu pretinieku. Ticu, ka esmu labākais pasaulē un izcīnīšu Ali trofeju. Nevaru sagaidīt, kad varēšu Gasijevam un Krievijas faniem parādīt, kas ir «Doktors Nokauts»,» atzīmēja Dortikoss.

Dortikoss ceturtdaļfinālā pārspēja krievu Dmitriju Kudrjašovu, savukārt Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempions Murats Gasijevs no Krievijas uzveica poli Kšištofu Vlodarčiku.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku.

Turnīra fināls nākamā gada maijā risināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu