Meivezera un Makgregora cīņa kļuvusi par visu laiku otro ienesīgāko boksa vēsturē

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amerikāņu boksa zvaigznes Floida Meivezera un jauktās cīņas mākslas (MMA) slavenākā sportista Konora Makgregora no Īrijas savstarpējā boksa cīņa, kas notika augustā, kļuvusi par visu laiku otro ienesīgāko šī sporta veida vēsturē.

«Showtime sports» piektdien informēja, ka par Meivezera un Makgregora cīņu kopumā nopelnīti ap 600 miljoni dolāru (510 miljoni eiro), savukārt televīzijā «pay-per-view» pirkumu skaits Ziemeļamerikā bijis 4,3 miljoni.

«Pay-per-view» jeb iespēju šo cīņu skatīties par maksu izmantojuši tikai par 300 000 abonementu mazāk nekā slavenajā Meivezera un filipīnieša Manija Pakiao cīņā 2015.gadā.

Iepriekš tika prognozēts, ka Meivezera un Makgregora cīņa varētu pārspēt visus rekordus, tomēr tā nenotika, jo amerikāņa un Pakiao duelis arī kopumā iekasēja ap 600 miljoniem dolāru.

Augustā notikušajā cīņā Meivezers Makgregoru ar tehnisko nokautu pieveica desmitajā raundā.

Abi bokseri cīnījās svarā līdz 69,9 kilogramiem. Duelis nenotika par kādu no pasaules čempiona jostām, tomēr prestižākā boksa organizācija Pasaules Boksa padome (WBC) tā uzvarētājam bija izgatavojusi īpašu «Naudas jostu» jeb «Money belt».

Meivezers, kurš vairākkārt atzīts par pasaulē pelnošāko sportistu, karjeras laikā kļuva par deviņu pasaules čempiona jostu īpašnieku piecās svara kategorijās. Viņš karjeru bija noslēdzis 2015.gada septembrī, bet par godu šim panākumam atgriezās ringā.

Zīmīgi, ka Meivezers ar šo cīņu apsteidza slaveno smagsvaru bokseri Rokiju Marčiāno, kurš 1956.gadā karjeru noslēdza ar 49 uzvarām 49 cīņās. Viņš ir pirmais bokseris vēsturē, kurš 50 cīņu robežu sasniedzis bez zaudējumiem.

Tikmēr Makgregors savā MMA karjerā izcīnījis 21 uzvaru 24 cīņās, bet profesionālajā boksā šī īram bija pirmā nopietnā cīņa. Viņš ir vēsturē pirmais sportists, kurš spējis apvienot divu svaru kategoriju jostas prestižākajā UFC organizācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu