Galvenais organizators: Bija piedāvājums Brieža un Usika cīņu aizvadīt arī Londonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bija piedāvājums Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālu starp latvieti Mairi Briedi un ukraini Oleksandru Usiku aizvadīt arī Anglijas galvaspilsētā Londonā, žurnālistiem atklāja šā turnīra organizators Kalle Zauerlands.

Brieža un Usika duelis norisināsies 27.janvārī «Arēnā Rīga», bet cīņas uzvarētājs supersērijas finālā tiksies ar kubieti Junieru Dortikosu vai krievu Muratu Gasijevu.

«Pirms pāris mēnešiem šeit notika Latvijas visu laiku lielākais boksa notikums, tagad gaidāms visu laiku lielākais sporta pasākums. Cīnīsies Latvijas sporta varonis pret olimpisko čempionu,» izteicās Zauerlands. «Biļešu tirdzniecība sākusies ar sensacionāliem rādītājiem, un nevaram sagaidīt šo cīņu, kas būs izpārdota.»

Briedis septembrī supersērijas ceturtdaļfinālā pārpildītas «Arēnas Rīga» priekšā pēc punktiem pieveica Maiku Peresu no Kubas, aizstāvot Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Tikmēr Usiks savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku, pie viena nosargājot Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu.

Biļetes uz gaidāmo cīņu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs vai interneta vietnē «bilesuserviss.lv». Interese par šo maču ir milzīga, jo uz Rīgu pošas arī daudz Usika atbalstītāju no Ukrainas. Biļešu cenas pirmajā pārdošanas dienā bija sākot no 50 eiro, taču jau pēc divām dienām lētākās biļetes bija izpirktas.

«Izvēlējāmies Rīgu, jo redzējām, ka par cīņu ir liela interese no vietējiem cilvēkiem, un tāpat ņēmām vērā pašu stāstu - visi uzskata, ka Usiks ir milzīgs favorīts, tāpēc Briedim nepieciešama visa iespējamā palīdzība, ko viņš var iegūt. Pirmā cīņa šeit [pret Peresu] bija lieliska atmosfēras ziņā, lai gan pats duelis bija ļoti tehnisks,» teica Zauerlands.

«Usiks arī nekad nav cīnījies ar tādu kā Mairis. Būs interesanti. Usiks ir milzīgs talants, bet Mairis strādā divreiz smagāk par gandrīz visiem pārējiem puišiem. Usiks nāk no sistēmas, kur amatieru bokss tiek bagātīgi sponsorēts. Domāju, Latvijā tā nav,» izteicās boksa sērijas rīkotājs.

Iepriekš bija spekulācijas, ka Brieža un Usika cīņa varētu notikt arī Ukrainā, kā iespējamu vietu minot arī ASV pilsētu Čikāgu.

«Bez jau iepriekš minētajām Čikāgas un Kijevas bija piedāvājums cīņu aizvadīt arī Londonā. Jā, biļešu cenas ir augstākas, bet ne kā citās pilsētas. Šis nav finansiāls lēmums, bet gan dodamies uz vietu, kur būs lieliska atmosfēra. Esam radījuši TV produktu, tāpēc vēlamies tieši labu atmosfēru,» iemeslus, kāpēc cīņa notiks tieši Rīgā, atklāja Zauerlands.

Pašlaik 32 gadus vecais Briedis savas profesionāļa karjeras laikā izcīnījis uzvaras visās 23 cīņās, 18 gadījumos panākumu gūstot ar nokautu. Savukārt 30 gadus vecais Usiks uzvarējis visās 13 cīņās, tostarp 11 ar nokautu. Ukrainis šajā turnīrā tiek uzskatīts par galveno favorītu.

Usiks 2012.gadā kļuva par Londonas olimpisko spēļu čempionu, triumfējot smagsvaru svara kategorijā.

Otrā pusfinālā Dortikoss ar Gasijevu 3.februārī spēkosies Sočos «Boļšoi» arēnā, kur 2014.gadā notika olimpisko spēļu hokeja turnīrs.

Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempions Dortikoss ceturtdaļfinālā pārspēja krievu Dmitriju Kudrjašovu, savukārt Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempions Murats Gasijevs no Krievijas uzveica poli Kšištofu Vlodarčiku.

Fināls nākamā gada maijā risināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu