Usiks: Brieža cīņas stils ir nedaudz garlaicīgs, bet es viņu respektēju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas labākā boksera Maira Brieža cīņas stils ir nedaudz garlaicīgs, taču viņš jārespektē, Pasaules boksa supersērijas jautājumu un atbilžu sesijā sacījis ukrainis Oleksandrs Usiks.

Pasaules boksa supersērijas pusfinālā 27. janvārī «Arēnā Rīga» gaidāmajā cīņā tiksies divi pasaules čempioni - WBC jostas īpašnieks Briedis (23-0, 18 nokauti) un WBO versijas titula turētājs Usiks (13-0, 11 nokauti). Abi savā karjerā vēl nav piedzīvojuši zaudējumu.

Usikam vaicāts, kā viņš gaida cīņu, kas notiks Rīgā pie skatītāju pilnām tribīnēm. «Lai par to domā Briedis. Zinu, ka uz cīņu Rīgā ieradīsies arī daudz tautiešu, lai atbalstītu mani,» sacīja ukraiņu bokseris.

«Tā būs liela cīņa un ļoti nozīmīga diena manā karjerā. Cīņa par Muhameda Ali trofeju nozīmē, ka labākie cīnās pret labākajiem. Man ir WBO josta, bet viņam [Briedim] ir WBC josta. Man patīk zaļā krāsa, un WBC josta ir tieši tādā krāsā. Nevaru vien sagaidīt, kad iegūšu to jostu,» norādīja Usiks.

«Nav nekā slikta, ko varētu pateikt par Briedi. Viņa stils ir nedaudz garlaicīgs, bet es viņu respektēju. Briedis ir pasaules čempions, līdz ar to viņam ir jābūt labam [cīkstonim],» atzina Ukrainas bokseris.
«Principā es cienu visus savus pretiniekus. Es pat cienīju Marko Huku, kurš runāja sliktu par mani un pagrūda mani preses konferencē. Zinu, kam cīkstoņi iet cauri, lai būtu spējīgi iziet ringā. Tas prasa daudz treniņu, liela darba apjomu, ko es vienmēr respektēju,» piebilda Usiks.

Uzvarētājs iegūs pretiniekam piederošo pasaules čempiona jostu un cīnīsies turnīra finālā, kas paredzēts maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Savukārt turnīra otrs pusfināls risināsies 3. februārī Sočos, kur Krievijas bokseris Murats Gasijevs (IBF čempions) cīnīsies ar kubieti Junieru Dortikosu (WBA čempions).

Pasaules boksa supersērijas uzvarētājs iegūs visas četras pasaules čempionu jostas, kā arī leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu