Usiks: Briedis būs spēcīgākais pretinieks manā līdzšinējā karjerā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas bokseris Mairis Briedis būs spēcīgākais pretinieks ukraiņa Oleksandra Usika līdzšinējā profesionāļa karjerā, cīkstonis atzinis intervijā «Sky Sports».

Pasaules boksa supersērijas pusfinālā sestdien, 27. janvārī, «Arēnā Rīga» spēkosies divi pasaules čempioni - WBC jostas īpašnieks Briedis un WBO versijas titula turētājs ukrainis Oleksandrs Usiks. Abi savā karjerā vēl nav piedzīvojuši zaudējumu.

«Domāju, ka Briedis būs spēcīgākais pretinieks manas profesionālā boksa karjeras laikā. Viņa uzvaru un zaudējumu bilance ir 23-0, viņam ir spēcīgs sitiens - tas jebkuru padara bīstamu,» sacīja Usiks.

Ukrainas bokseris tiek uzskatīts par favorītu ne tikai duelī pret Briedi, bet arī visa turnīra ietvaros cīņā par leģendārā Muhamenda Ali vārdā nosaukto trofeju un 4 pasaules čempiona jostām pirmajā smagajā svarā.

«Mēs vienmēr gatavojamies visiem 12 raundiem, bet es centīšos izdarīt maksimumu un parādīt savas prasmes, pie kā esmu strādājis. Vēlos parādīt, uz ko esmu spējīgs. Jūs redzēsiet,» uzsvēra Usiks.

Ukrainas sportistam ir liela pieredze amatieru boksā. Usiks ir 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempions, kā arī 2011. gada pasaules un 2008. gada Eiropas čempions.

Dueļa uzvarētājs iegūs pretiniekam piederošo pasaules čempiona jostu un cīnīsies turnīra finālā, kas paredzēts maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Savukārt turnīra otrs pusfināls risināsies 3. februārī Sočos, kur Krievijas bokseris Murats Gasijevs (IBF čempions) cīnīsies ar kubieti Junieru Dortikosu (WBA čempions).

Pasaules boksa supersērijas uzvarētājs iegūs visas četras pasaules čempionu jostas, kā arī leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu