Savējie jāatbalsta: par Mairi Briedi fano arī svarcēlāja Rebeka Koha

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Arēnā Rīga un pie televīzijas ekrāniem sporta fani jutīs līdzi Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņai, taču vēl pirms lielā dueļa notika abu bokseru publiskie treniņi Rīgā, kas pulcēja aptuveni 1000 skatītāju, tostarp latviešu svarcēlāju Rebeku Kohu. Mairis Briedis klātesošajiem solīja sestdien demonstrēt pasaules līmeņa boksu.

Mairis Briedis nupat atgriezies Latvijā pēc treniņnometnes Spānijā, kur laikapstākļi bijuši daudz piemērotāki treniņiem nekā pie mums Latvijā. Viņa pārstāvis Raimonds Zeps atklāja, ka pēc pēdējām cīņām bijusi sajūta, ka nav īsti tā, kā gribētos, tāpēc pieņemts lēmums doties uz treniņnometni Spānijā, ko viņš raksturo kā jaunu eksperimentu. Pirms cīņas ar Maiku Peresu treniņi aizvadīti Latvijā, taču šeit sportistam daudz kas novērsis uzmanību, piemēram, sadzīviskās lietas un ģimene, tāpēc vērtīgāk trenēties ārzemēs. Kā otru būtisko iemeslu Raimonds Zeps min ievērojami labākos treniņapstākļus, lai treniņu darbu var veikt pilnvērtīgāk. Vai šāds lēmums bijis pareizs un tas būs atmaksājies, to redzēsim sestdien, saka boksera pārstāvis.

Līdz cīņai, kas notiks sestdien, Mairim Briedim plāns ir noslogots – trešdien viņš saņems Triju Zvaigžņu ordeni, ceturtdien notiks preses konference, savukārt piektdien oficiālā svēršanās procedūra. Tam visam pa vidu katru dienu vēl paredzēti divi treniņi.

Vaicājot, kā ar psiholoģisko sagatavotību, ņemot vērā valdošo noskaņu, ka Oleksandrs Usiks tiek uzskatīts par līderi, Raimonds Zeps atklāj, ka šoreiz esot pat vieglāk, tāpēc ka pēdējās cīņās bijis liels spiediens uz Mairi Briedi, jo obligāti bija jāuzvar. «Lai arī valda runas, ka Usiks ir favorīts, mūsu domas ir citādākas. To, kā būs realitātē, redzēsim sestdien, taču tas kaut kādā mērā noņem no pleciem atbildības slogu,» tā boksera pārstāvis.

Starp visiem daudzajiem līdzjutējiem un faniem, kas bija ieradušies sekot līdzi abu bokseru publiskajiem treniņiem, bija arī latviešu svarcēlāja Rebeka Koha. Viņa cer uz visu to labāko un vēl Mairim Briedim veiksmi. «Savējie vienmēr jāatbalsta, un es viņiem sekoju līdzi. Esmu paskatījusies video, kā cīnās šobrīd par favorītu sauktais Oleksandrs Usiks, taču arī mēs esam spēcīgi. Ja sportists ļoti emocionāli uztver to, ko runā apkārt un klausās negācijās, tad droši vien ir grūti, taču arī es pirms sacensībām neņemu vērā citu komentārus vai ierakstus internetā. Apkārt taču ir arī tik daudz atbalstītāju un fanu, tāpēc Mairim Briedim uztraukties nevajadzētu, jo viņu sestdien ļoti, ļoti atbalstīs,» tā par iespējamo rezultātu saka sportiste.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu