Usiks vēlas uzveikt Briedi, iegūt Ali trofeju un cīnīties pret smagsvaru Džošua

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA/Imago/Scanpix/TVNET kolāža

Latvijas boksera Maira Brieža nākamā pretinieka Oleksandra Usika ambīcijas ir iespaidīgas. Ukrainas cīkstonis vēlas uzvarēt sestdien, 27. janvārī, «Arēnā Rīga» gaidāmajā duelī, pēc tam izcīnīt leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju un tad izaicināt smagsvaru Entoniju Džošua no Lielbritānijas.

Usiks tiek uzskatīts par favorītu ne tikai duelī pret Briedi, bet arī visa turnīra ietvaros cīņā par Ali trofeju. Pasaules boksa supersērijas uzvarētājs iegūs 4 pasaules čempiona jostas pirmajā smagajā svarā.

Izcīnot Ali trofeju un 4 pasaules čempiona jostas, Usiks apliecinātu sev un pasaulei, ka viņu var uzskatīt par planētas spēcīgāko bokseri pirmajā smagajā svarā.

Tiesa, vispirms Usikam sestdien jāuzvar Briedis. Latvijas boksera pārstāvis Raimonds Zeps otrdien žurnālistiem sacīja, ka Brieža komandā arī apspriesta doma par smagsvaru kategoriju, taču šobrīd jākoncentrējas cīņai pret Usiku, tāpēc nevajag skriet notikumiem pa priekšu.

Usiks intervijā «Sky Sports» atzinis, ka viņš vēlas kļūt par smagsvaru un cīnīties pret Džošua, kurš šobrīd ir pasaules čempions WBA un IBF versijā.

«Šis ir jautājums, ko visi man turpina uzdot. Es pāriešu uz smagsvariem un parādīšu visiem, cik labs [bokseris] esmu. Es ar viņu [Džošua] cīnīšos, bet vēl nogaidīsim. Taču pienāks laiks, kad tiksimies aci pret aci, un noskaidrosim [uzvarētāju]. Tas būs lieliski,» sacīja Usiks.

Usiks un Džošua kļuva par 2012. gada Londonas olimpiskajiem čempioniem - attiecīgi smagsvaros un supersmagsvaros, kas ir amatieru boksa kategorijas.

«Pirmkārt, man patīk Lielbritānija, jo tā ir boksa dzimtene. Otrkārt, tās fani joprojām seko man un skatās manas cīņas. Tāpēc viņiem vienmēr centīšos parādīt savu labāko sniegumu,» piebilda Usiks.

Džošua 31. martā aizvadīs titulus apvienojošu dueli pret jaunzēlandieti Džozefu Pārkeru, kurš ir WBO jostas īpašnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu