Briedis: Nauda nav pirmajā vietā. Vēlos pierādīt sev, ģimenei un tautai, ko mēs varam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Divas dienas pirms ilgi gaidītās boksa cīņas Mairis Briedis un viņa nākamais pretinieks ukrainis Oleksandrs Usiks ceturtdien aci pret aci tikās preses konferencē. Latvijas bokseris uzsvēra, ka viņam pirmajā vietā nav nauda, bet gan vēlme pierādīt sev, ģimenei un tautai, ko iespējams paveikt.

«Daudzi saka - pirmajā vietā ir nauda. Man šajā cīņā nebūs pirmajā vietā nauda, bet pierādīšana sev, ģimenei un tautai, ko mēs varam,» teica Briedis.

Pēdējā nedēļa līdz cīņai ir ļoti saspringta. Otrdien abiem bokseriem bija publiskie treniņi lielveikalā, trešdien Briedis saņēma Triju Zvaigžņu ordeni, ceturtdien preses konference, bet piektdien oficiālā svēršanās. Šajā laikā Briedis joprojām arī aizvada pa diviem treniņiem dienā.

«Komanda dara visu, lai es pārāk daudz nedomātu par radīto spiedienu. Tā kā nekur riņķī apkārt nestaigājam, tas nav tik liels,» stāstīja Briedis, kurš Rīgā ieradās pēc vairāku mēnešu treniņnometnes Spānijā.

«Sagatavošanās posmā piestrādājām pie kļūdām, ko pieļāvu iepriekšējā cīņā. Cerams, tās būs izlabotas.»

«Esam aizvadījuši smagu nometni trīs mēnešu garumā, gatavojoties mūsu visnopietnākajai cīņai. Esam un būsim gatavi tai par 100%, lai aizvadītu lielisku cīņu. Statistika šoreiz ir pret Mairi, bet mēs esam gatavi to salauzt,» sacīja Brieža treneris Sandis Kleins.

«Mums gaidāms iespaidīgs duelis starp diviem pasaules čempioniem. Divi labākie šajā jomā,» pauda turnīra organizators Kalle Zauerlands. «Ikviens Latvijā ir priecīgs, ka šī nedēļa ir klāt. Mūs gaida liels šovs, liela nauda un lieli tituli. Šis šovs būs vēl labāks par iepriekšējo Rīgā.»

Zauerlands pauda, ka cīņu no Rīgas tiešraidē pārraidīs vairāk nekā 150 valstīs, bet no Ukrainas uz dueli varētu ierasties vairāk nekā 1000 līdzjutēju.

«Ar Briedi sākām sarunas jau tad, kad viņš trenējās pie brāļiem Kļičko. Pirms pāris gadiem gribējām organizēt cīņu ar Briedi, kas toreiz būtu notikusi Kijevā, bet beigās kaut kas nojuka,» teica Usika pārstāvis Aleksandrs Krasjuks.

«Bukmeikeri par favorītu uzskata Usiku, bet vēlos teikt, ka Briedis būs spēcīgākais pretinieks, kāds Usikam bijis. Uzskatu, ka Ali balvu iegūs tieši šīs cīņas uzvarētājs.»

Pasaules boksa supersērijas pusfinālā sestdien, 27. janvārī, «Arēnā Rīga» spēkosies divi pasaules čempioni - WBC jostas īpašnieks Briedis un WBO versijas titula turētājs Usiks. Abi savā karjerā vēl nav piedzīvojuši zaudējumu.

«Sagatavošanās posmā izdarīju daudz ko jaunu un to parādīšu sestdien,» pauda Usiks. «Atbrauks arī mana ģimene, kā arī uzticamākie līdzjutēji.»

Dueļa uzvarētājs iegūs pretiniekam piederošo pasaules čempiona jostu un cīnīsies turnīra finālā, kas paredzēts maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Savukārt turnīra otrs pusfināls risināsies 3. februārī Sočos, kur Krievijas bokseris Murats Gasijevs (IBF čempions) cīnīsies ar kubieti Junieru Dortikosu (WBA čempions).

Pasaules boksa supersērijas uzvarētājs iegūs visas četras pasaules čempionu jostas, kā arī leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu