Briedis pret Usiku - divu pasaules čempionu cīņa ir klāt!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago/Scanpix/TVNET kolāža

Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien «Arēnā Rīga» aizvadīs savas līdzšinējās karjeras nozīmīgāko cīņu. Pasaules boksa supersērijas pusfinālā viņam pretī stāsies ukrainis Oleksandrs Usiks, kurš tiek uzskatīts par visa turnīra favorītu cīņā par leģendāra Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju un četrām prestižajām pasaules čempiona jostām. TVNET jau no plkst. 19 piedāvās sekot līdzi pasākuma norisei.

Dueļa sākums sestdien paredzēts ap plkst. 23, un tiešraidē to translēs video satura platformā «Viaplay», taču boksa vakars «Arēnā Rīga» tiks atklāts jau plkst. 19, jo pirms tam risināsies vairākas iesildošās cīņas. Tajās piedalīsies arī četri citi Latvijas bokseri - Ričards Bolotņiks, Jevgeņijs Aleksejevs, Nikolajs Grišuņins un Andrejs Pokumeiko.

Vakara kulminācija būs divu pasaules čempionu duelis - Pasaules Boksa padomes (WBC) jostas īpašnieks Briedis un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) versijas titula turētājs Usiks. Abi savā karjerā vēl nav piedzīvojuši zaudējumu. Dueļa uzvarētājs iegūs pretiniekam piederošo pasaules čempiona jostu un cīnīsies turnīra finālā, kas paredzēts maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Savukārt turnīra otrs pusfināls risināsies 3. februārī Sočos, kur Krievijas bokseris Murats Gasijevs (IBF čempions) cīnīsies ar kubieti Junieru Dortikosu (WBA čempions). Pasaules boksa supersērijas uzvarētājs iegūs visas četras pasaules čempionu jostas, kā arī leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju. Divās svara kategorijās kopējais balvu fonds ir aptuveni 50 miljoni ASV dolāru.

Vairums boksa ekspertu un bukmeikeri prognozē Usika uzvaru, taču daļēji to var uztvert par Brieža priekšrocību, jo tādējādi nedaudz tiek mazināts Latvijas boksera psiholoģiskais slogs. Abi bokseri publiski atzinuši, ka viņi viens otram ir spēcīgākie pretinieki karjerā, ar kādiem iznācis tikties.

Ilgi gaidītā cīņa notiks pirmā smagā svara kategorijā - līdz 90,72 kilogramiem. Piektdien notika svēršanās, kurā Briedim tika fiksēti 90,3 kilogrami. Savukārt Usiks patlaban ir par 100 gramiem (90,4 kg) smagāks nekā Latvijas bokseris.

«Liels gods pārstāvēt Latviju, cīnoties par šādu titulu. Redzēsim, kas notiks rīt - vai varēsim pārrakstīt Latvijas vēsturi. Tikai rīt pēc cīņas varēšu pateikt, vai tā bijusi grūtākā karjerā,» piektdien pēc svēršanās sacīja Briedis. Viņš atzīmēja, ka cīnīties Rīgā viņam ir papildu motivācija, nevis psiholoģisks slogs. «Ar manu paveikto darbu un jūsu enerģiju izdarīsim to - ringā būsim kopā.»

Zīmīgi, ka piektdien svēršanās pasākuma laikā «Arēnā Rīga» bija sapulcējies prāvs Ukrainas boksera atbalstītāju pulks. Izskanēja vairāki fanu izsaucieni - «Usik, Usik, Usik». Organizatori prognozējuši, ka Rīgā cīņu varētu apmeklēt ap 1000 ukraiņu fanu.

«Esmu pārliecināts par sevi, jo esmu daudz strādājis. Zinu, ka man ir iespēja izcīnīt vēl vienu pasaules čempiona jostu. Mani tas motivē, jo man patīk zaļā krāsa,» teica Usiks, kurš kāro Briedim piederošo jostu, kas ir zaļā krāsā.

«Briedim būtu jātiek Usikam klāt un ir jāizmanto situācijas tuvcīņās. Sitiens viņam ir spēcīgs. Vēl jautājums ir psiholoģija, kas Briedim ir svārstīgā puse, var sākt mētāties. Savukārt Usiks ir pieredzējušāks. Favorīts šajā cīņā ir Usiks, bet es ticu, ka Briedis var uzvarēt,» intervijā TVNET sacīja boksa entuziasts un A.R. sporta studijas dibinātājs Arnis Ritenieks.

Usikam ir liela pieredze amatieru boksā. Viņš ir 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempions, 2011. gada pasaules čempionāta zelta medaļas ieguvējs, kā arī ukrainis triumfēja 2008. gada Eiropas čempionātā.

«Usiks ir izgājis cauri visām svara kategorijām. Viņš ir ļoti kustīgs, jutīgs. Kā Briedim uzvarēt šo cīņu? Pirmkārt ir jābūt skaidrai vīzijai, kā strādāt tieši pret kreili. Jānoķer nianses, bet vai viņš tās spēs noķert... Cīņā noteikti nebūs nokauta, būs bakstīšanās un gaidīšana, jo gan viens, gan otrs neies uz ātru divu raudu cīņu un uzvarēt to ar nokautu. Tā būs vienam otra izzināšana, vērošana. Svarīga būs arī psiholoģija,» prognozēja Ritenieks.
Cīņu translēs vairāk nekā 150 pasaules valstīs, savukārt klātienē pasākumu apmeklēs aptuveni 11 000 līdzjutēji.

Sacensību ceturtdaļfinālā pie pārpildītām «Arēnas Rīga» tribīnēm pērn septembra nogalē Briedis pēc punktiem 12 raundos uzveica Maiku Peresu no Kubas. Savukārt Usiks pirms tam citā ceturtdaļfinālā Berlīnē ar tehnisko nokautu uzveica vācieti Marko Huku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu