Brieža sparingpartneris: Gaidāmajā cīņā nav favorīta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Atšķirībā no vairuma boksa speciālistu, kas ukraini Oleksandru Usiku nosauc par favorītu sestdienas mačā pret Mairi Briedi, latvieša nesenais sparingpartneris Vladimirs Kelešs favorītu nosaukt nevar.

Intervijā laikrakstam «Sovetskij sport» Kazahstānā dzimušais, Moldovā augušais vairākkārtējais šīs valsts čempions amatieriem, bet tagad Krieviju pārstāvošais profesionālis Kelešs pastāstīja par saviem iespaidiem, darbojoties kopā ar Briedi. Treniņi ritēja divas nedēļas, pavisam bija septiņi sparingi ringā, katrs trīs vai četrus raundus.

«Briedim bija vairāki sparingpartneri, kas nomainīja cits citu, lai vienmēr būtu svaigi. Iespaids palika labs. Mairis ir mierīgs un kautrīgs cilvēks. Runā krieviski. Viņš ir pats par sevi. Savējo lokā, iespējams, vairāk sabiedrisks, bet ar mums sarunājās «labdien», «sveiki» un «kā iet» līmenī. Kopumā - normāls cilvēks,» klāstīja Kelešs.

«Spēka stila bokseris, kurš pastāvīgi izdara spiedienu, meklē izdevības sitienam. Interesants. Man patika ar viņu strādāt.»

Brieža nometne ar Kelešu vispirms sazinājusies «Facebook». «Iespējams, viņi bija redzējuši manas cīņas un viņiem bija vajadzīgs kreilis.»

Uz jautājumu - cik tas taisnīgi, ka Briedi nereti raksturo kā pacietīgu, izturīgu, viltīgu, taču ar piebildi, ka viņam «pietrūkst skolas», Kelešs atgādināja, ka Briedis boksā ieradies no kikboksa. «Ar laiku viņš šajā skolā [pieredzi] ieguvis diezgan labu. Pieļauju, ka Latvijā ir citādāks šīs skolas virziens.»

«Briedis boksē labi, piedevām viņš ir bokseris, kurš domā. Viņš nelien nepatikšanās, izlaižot sitienus,» pauda sparinga partneris.
«Sovetskij sport» korespondents atklāja, ka visi viņa uzrunātie speciālisti par cīņas favorītu nosaukuši Usiku. «Jūs aprunājāties ar ne vienu vien bokseri un redzējāt ne vienu vien cīņu. Bokss ir neparedzams. Norakstīt Mairi nevar. «Veiksmīgais sitiens» var gadīties un viss iespējamais. Skaidrs, ka Oleksandrs ir olimpiskais čempions. Viņam viss izdodas. Bet norakstīt Mairi nevar. Nevaru nosaukt favorītu šajā cīņā,» atbildēja Kelešs.

Keleša sparingpartneris bijis ne tikai Briedis, bet arī pazīstamie bokseri Kšištofs Glovackis un Marko Huks. «Visi viņi ir spēka stila bokseri, taču visi atšķiras. Ar Huku strādāju, kad viņš gatavojās cīņai ar Usiku. Domāju, ka viņš neatdeva visu. Var uzskatīt, ka viņš ir beidzis boksēt un arī tai cīņai gatavojās bezrūpīgi. It kā sparingoja un tērēja spēkus, taču kaut kas nebija līdz galam. Mairis strādāja ar vēlmi, viņam dega acis. Un ar viņu nebija ērti boksēties.»

Runājot par Pasaules boksa supersērijas otra pusfināla iznākumu, Kelešam nav šaubu, ka Muratam Gasijevam no Krievijas ir jāuzvar kubietis Juniers Dortikoss.

Brieža cīņa ar Usiku sestdien risināsies «Arēnā Rīga».

Briedis septembrī supersērijas ceturtdaļfinālā pēc punktiem pieveica Maiku Peresu no Kubas, aizstāvot Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Tikmēr Usiks savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku, nosargājot Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu.

Pašlaik 33 gadus vecais Briedis savas profesionāļa karjeras laikā izcīnījis uzvaras visās 23 cīņās, 18 gadījumos panākumu gūstot ar nokautu. Viņa nākamais pretinieks, 31 gadu vecais Usiks, arī uzvarējis visās 13 cīņās, tostarp 11 ar nokautu.

Dortikoss ceturtdaļfinālā pārspēja krievu Dmitriju Kudrjašovu, savukārt Gasijevs uzveica poli Kšištofu Vlodarčiku.

Fināls maijā risināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu