Ar aktīvu Ukrainas fanu atbalstu Briedis un Usiks aizvadījuši publisko svēršanos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis un viņa pretinieks ukrainis Oleksandrs Usiks piektdien aizvadīja oficiālo svēršanos. «Arēnā Rīga» bija sapulcējušies ne tikai Latvijas sporta draugi, bet arī Ukrainas boksera līdzjutēji, paužot skaļu atbalstu savas valsts sportistam.

Ilgi gaidītā cīņa notiks pirmā smagā svara kategorijā. Līdz ar to Briedim un Usikam svars nedrīkstēja būt lielāks par 90,72 kilogramiem.

Pirmais uz svariem kāpa Briedis, kura svars tika fiksēts 90,3 kilogrami. Savukārt Usiks patlaban ir par 100 gramiem (90,4 kg) smagāks nekā Latvijas bokseris.

Turpinājumā sekoja fotografēšanās, abiem bokseriem ilgu laiku skatoties viens otram acīs. Zīmīgi, ka tobrīd izskanēja vairāki Usika atbalstītāju izsaucieni - «Usik, Usik, Usik». Organizatori prognozējuši, ka Rīgā cīņu varētu apmeklēt ap 1000 ukraiņu fanu.

«Liels gods pārstāvēt Latviju, cīnoties par šādu titulu. Redzēsim, kas notiks rīt - vai varēsim pārrakstīt Latvijas vēsturi. Tikai rīt pēc cīņas varēšu pateikt, vai tā bijusi grūtākā karjerā,» sacīja Briedis.

Latvijas bokseris atzīmēja, ka cīnīties Rīgā viņam ir papildu motivācija, nevis psiholoģisks slogs. «Ar manu izdarīto darbu un jūsu enerģiju izdarīsim to - ringā būsim kopā.»

«Esmu pārliecināts par sevi, jo esmu daudz strādājis. Zinu, ka man ir iespēja izcīnīt vēl vienu pasaules čempiona jostu. Mani tas motivē, jo man patīk zaļā krāsa,» teica Usiks, kurš kāro Briedim piederošo jostu, kas ir zaļā krāsā.

Pasaules boksa supersērijas pusfinālā sestdien, 27. janvārī, «Arēnā Rīga» spēkosies divi pasaules čempioni - WBC jostas īpašnieks Briedis un WBO versijas titula turētājs Usiks. Abi savā karjerā vēl nav piedzīvojuši zaudējumu.

Dueļa sākums sestdien paredzēts ap plkst. 23. Tā uzvarētājs iegūs pretiniekam piederošo pasaules čempiona jostu un cīnīsies turnīra finālā, kas paredzēts maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Savukārt turnīra otrs pusfināls risināsies 3. februārī Sočos, kur Krievijas bokseris Murats Gasijevs (IBF čempions) cīnīsies ar kubieti Junieru Dortikosu (WBA čempions).

Pasaules boksa supersērijas uzvarētājs iegūs visas četras pasaules čempionu jostas, kā arī leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu