Latvijas bokseris Pokumeiko zaudē cīņā par WBC sudraba jostu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas bokseris Andrejs Pokumeiko sestdien Rīgā piedzīvoja zaudējumu cīņā par Pasaules Boksa padomes (WBC) starptautisko sudraba jostu pussmagajā svarā (līdz 81 kilogramam).

Pašlaik 28 gadus vecais Pokumeiko piekāpās desmit raundu cīņā titula īpašniekam Joanam Kongolo no Šveices.

Lai arī Latvijas pārstāvis izturēja visus desmit raundus, Kongolo tika pie diezgan pārliecinošas uzvaras, turklāt uzvaru viņam deva visi trīs tiesneši.

Vēl pēdējā raundā Pokumeiko tika nosūtīts vairākos nokdaunos, bet spēja varonīgi cīņu noslēgt līdz galam.

Līdz ar to Kongolo uzvarējis visās 11 līdz šim aizvadītajās cīņās, tomēr sestdien viņam neizdevās tikt pie piektā nokauta.

Tikmēr Pokumeiko 30.cīņā sestdien piedzīvoja 13.zaudējumu. Vēl viņam ir 16 uzvaras, no kurām 12 ar nokautu, un viens neizšķirts.

Nepatīkamu zaudējumu pēc punktiem sestdien piedzīvoja cits Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks, kurš astoņu raundu cīņā pēc punktiem piekāpās kādreizējam WBC starptautiskajam čempionam pirmajā smagajā svarā Mikijam Nīlsenam no Dānijas.

Lai arī duelis starp abiem bokseriem bija diezgan līdzīgs, noslēgumā divi tiesneši uzvaru piešķīra dānim, kamēr viens - Bolotņikam, kurš pēc dueļa neslēpa neapmierinātību.

Nīlsens bija rezervists sestdienas galvenajai cīņai starp Mairi Briedi un ukraini Oleksandru Usiku, turklāt pirms šīs cīņas bija latvieša sparingpartneris. Dānis «Boxrec» rangā ir augstajā 21.vietā, tikai vienu pozīciju aiz Pasaules boksa supersērijas dalībnieka, krieva Dmitrija Kudrjašova, kurš gan cieta zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Dānijas bokseris savā karjerā tagad izcīnījis 25 uzvaras 26 cīņās, turklāt 15 panākumus viņš guvis ar nokautu.

Tikmēr Bolotņiks tagad guvis desmit uzvaras, no tām četras ar nokautu, piedzīvojis četrus zaudējumus un vienu cīņu beidzis neizšķirti.

Vēl pirms tam sestdien astoto uzvaru tikpat cīņās izcīnīja Latvijas sportists Jevgeņijs Aleksejevs, kurš pēc punktiem pārspēja Morisu Positi no Francijas.

Positi līdz ar to 30 cīņās tagad guvis 17 uzvaras un cietis 13 zaudējumus.

Sākotnēji sestdien ringā bija paredzēts doties arī Nikolajam Grišuņinam, kuram bija iecerēts duelēties pret ungāru Jožefu Darmošu, tomēr šī cīņa nenotika.

Sestdien «Arēnā Rīga» notiekošā boksa šova galvenais notikums būs mājinieka Maira Brieža cīņa ar ukraini Oleksandru Usiku, kuri aizvadīs Pasaules boksa supersērijas pusfinālu pirmajā smagajā svarā.

Briedis ir pašreizējais WBC pasaules čempions, kamēr Usikam pieder Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona josta.

Šīs cīņas uzvarētājs Pasaules boksa supersērijas finālā tiksies ar kubieti Junieru Dortikosu vai krievu Muratu Gasijevu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu