Usika pārstāvis: Cīņas ar Briedi rezultāts izšķīrās vien pēdējā raundā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks uzvaru Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfināla cīņā pret latvieti Mairi Briedi nodrošināja vien noslēdzošajā, 12.raundā, portālam «XSport.ua» atklājis Usiku pārstāvošās promouteru kompānijas K2 ģenerāldirektors Aleksandrs Krasjuks.

Briedis sestdien pēc skaistas 12 raundu cīņas «Arēnā Rīga» pēc punktiem piekāpās Usikam, kurš tādējādi sasniedza turnīra finālu un ieguva arī iepriekš latvietim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuvis par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta.

Aizvadītajā cīņā viens no tiesnešiem lēma, ka duelī bijis neizšķirts ar rezultātu 114:114, bet divi tiesneši piešķīra uzvaru Usikam ar 115:113.

«Tas bija ļoti līdzīgs tiesnešu lēmums. Patiesību sakot, tas pat bija tuvāks nekā daži var iedomāties - viens no tiesnešiem atdeva Usikam uzvaru pēdējā raundā, kuru, manuprāt, viņš tiešām uzvarēja, bet divi tiesneši pēdējo raundu atdeva Briedim,» atklājis Krasjuks. «Ja tas tiesnesis neatdotu pēdējo raundu Usikam, būtu bijis neizšķirts.»

Kā skaidroja Krasjuks, ja tiktu fiksēts neizšķirts, skatītos ceturtā tiesneša pierakstus, kurš arī lēmis par neizšķirtu, savukārt pēc tam skatītos 12.raunda rezultātus un tajā ar 2-1 uzvarēja Briedis.

Boksā punktus skaita atsevišķi pa raundiem, par uzvaru vienā raundā tiesnesim dodot desmit punktus, bet zaudētājam parasti deviņus.

Cīņas oficiālā statistika liecina, ka Usiks izdarījis par pusotru reizi vairāk sitienu nekā Briedis (848 pret 579), tomēr precīzajos sitienos, kas sasnieguši ķermeni, atšķirība bijusi mazāka - 212 pret 195. Taisnajos sitienos jeb «džebos» Usika pārsvars bijis ievērojams - 550 (91 precīzs) pret 137 (46). Savukārt spēka sitienus daudz vairāk izdarījis Briedis - 442 (149) pret 298 (121).

Usiks svētdienas pēcpusdienā atgriezās Kijevā un uzreiz tika sarīkota neliela viņa preses konference žurnālistiem.

«Pretinieks bija spēcīgs, bet es, kā izrādījās, spēcīgāks,» pauda ukrainis. «Uz kā rēķina uzvarēju? Laikam tāpēc, ka izdarīju vairāk precīzu sitienu un tiesneši tāpēc izlēma atdot uzvaru man. Uz katru Maira uzbrukumu centos atbildēt ar 2-3 saviem uzbrukumiem.»

Usiks paudis šoku, bet arī prieku, ka cīņā bija tikai viens «klinčs» jeb sportistu apķeršanās, kas turklāt notika noslēdzošajā raundā. «Labi, ka nebija klinči. Citādāk tas nebūtu bijis bokss

«Pēc cīņas nevarēju aizmigt. Pavārtījos gultā un tikai lidmašīnā izdevās iemigt, kaut arī šobrīd vēl kaut kur lidoju mākoņos,» Usiks atzina pēc atgriešanās.

Usiks paudis, ka revanšs ar Briedi teorētiski ir iespējams, bet sīkākos komentāros neielaidās.

Pašlaik 33 gadus vecais Briedis savas profesionāļa karjeras laikā tagad uzvarējis 23 no 24 cīņām, 18 gadījumos panākumu gūstot ar nokautu.

Savukārt 31 gadu vecais Usiks uzvarējis visās 14 cīņās, tostarp 11 ar nokautu.

Usiks Pasaules boksa supersērijas finālā maijā risināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā tiksies ar kubieti Junieru Dortikosu vai krievu Muratu Gasijevu, kuri savstarpēju dueli aizvadīs šajā sestdienā.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

Pirmā smagā svara kategorijas čempions apvienos četras jostas - Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostas. WBA čempions šobrīd ir Dortikoss, bet IBF josta pieder Gasijevam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu