Boksa apskatnieks: Briedis pacēla savu vērtību, neskatoties uz zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ints Kalniņš/Reuters/LETA

Neskatoties uz zaudējumu Pasaules Boksa supersērijas pusfinālā, latviešu bokseris Mairis Briedis ir pacēlis savu vērtību, portālā «boxingscene.com» paudis boksa apskatnieks Klifs Rolds.

Briedis sestdien pēc skaistas 12 raundu cīņas «Arēnā Rīga» Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam, kurš tādējādi sasniedza turnīra finālu un ieguva arī iepriekš latvietim piederošo WBC čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuvis par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta.

«Briedis zaudēja, tomēr viņš savu skatītāju priekšā varēja būt lepns. Neskatoties uz zaudējumu, viņš pacēla savu vērtību,» uzskata Rolds.

«Briedis cīnījās ar visu sirdi. Pirmā cīņas puse bija līdzīga, bet no septītā raunda Usiks uz laiku pārņēma iniciatīvu, tomēr Briedis atteicās padoties. Viņa sniegums cīņas pēdējā minūtē bija fantastisks, parādot, kāpēc duelis bija tik līdzīgs.»
«Briedis ir ideālā pozīcijā, lai tiktos ar turnīra uzvarētāju, ja tas izlems palikt šajā kategorijā. 33 gadu vecumā Briedim vēl ir daudz laika, lai tiktu pie vairākām lielām uzvarām,» pauž Rolds. «Protams, arī viņš var izvēlēties doties uz smagsvariem.»

Rolds atgādina, ka Briedis savulaik nokautēja Vācijas bokseri Manuelu Čarru, kurš pērn novembrī ieguva Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostu smagsvariem, kad to vakantu padarīja brits Entonijs Džošua, kurš nu ir šīs kategorijas superčempions.

«Ar savu ātrumu viņš varētu radīt troksni smagsvaros,» uzskata apskatnieks, kurš uzsver, ka par šā brīža kategorijas spēcīgāko bokseri uzskatītais Usiks sestdienas duelī piedzīvoja līdzšinējās karjeras nopietnāko pretestību.

Pašlaik 33 gadus vecais Briedis savas profesionāļa karjeras laikā tagad uzvarējis 23 no 24 cīņām, 18 gadījumos panākumu gūstot ar nokautu.

Savukārt 31 gadu vecais Usiks uzvarējis visās 14 cīņās, tostarp 11 ar nokautu.

Usiks Pasaules boksa supersērijas finālā maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā tiksies ar kubieti Junieru Dortikosu vai krievu Muratu Gasijevu, kuri savstarpēju dueli aizvadīs šajā sestdienā. Arī šajā duelī kāds no bokseriem cietīs pirmo zaudējumu profesionālajā karjerā.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

Pirmā smagā svara kategorijas čempions apvienos četras jostas - Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostas. WBA čempions šobrīd ir Dortikoss, bet IBF josta pieder Gasijevam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu