Slavenais britu bokseris Beljū ir pārliecināts, ka var uzveikt Usiku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA/TVNET

Slavenais britu bokseris Tonijs Beljū ir pārliecināts, ka varētu uzveikt ukraini Oleksandru Usiku, kurš nedēļas nogalē Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pārspēja latvieti Mairi Briedi.

Beljū aizpērn tā vietā, lai aizstāvētu savu Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona jostu pirmajā smagajā svarā pret Briedi, izvēlējās pāriet uz smagsvariem un cīnīties ar savu titulēto tautieti Deividu Heju. Tiesa, tagad viņš grasās atgriezties pirmā smagā svara kategorijā un vēlas atgūt savu WBC čempiona jostu, kuru pērn aprīlī ieguva Briedis, bet nedēļas nogalē to latvietim atņēma Usiks.

Beljū savā iepriekšējā duelī pērn martā uzvarēja Heju, bet revanša duelis gaidāms šī gada 5.maijā. Pēc tam Beljū vēlas spēkoties ar supersērijas pirmā smagā svara uzvarētāju, kurš būs apvienojis WBC, Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostas.

«Vēl joprojām uzskatu, ka tā ir mana īstā svara kategorija. Boksa supersērija ir ieviesusi svaigas pārmaiņas. Ceru, ka Usiks uzvarēs finālā un būšu laimīgs ar viņu spēkoties. Esmu 100% pārliecināts, ka atrastu veidu, kā viņu uzveikt, lai gan tas būtu grūti. Ja es pasaku «Usik, vēlos atpakaļ savu WBC jostu», viņam ar mani jācīnās vai jāzaudē tā,» «Boxingscene.com» citē Beljū teikto.

Pēc tam, kad britu bokseris izvēlējās pāriet uz smagsvariem, viņam tika piešķirtas tiesības uz cīņu par WBC čempiona jostu, ja pēc dueļa ar Heju brits izvēlētos atgriezties pirmajā smagajā svarā.

Pašlaik 35 gadus vecais Beljū karjeras laikā izcīnījis 29 uzvaras, no tām 19 ar nokautu, vienu reizi spēkojies neizšķirti un cietis divus zaudējumus.

Briedis sestdien pēc skaistas 12 raundu cīņas «Arēnā Rīga» Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem piekāpās Usikam, kurš tādējādi sasniedza turnīra finālu un ieguva arī iepriekš latvietim piederošo WBC čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuva par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī WBO josta.

Pašlaik 33 gadus vecais Briedis savas profesionāļa karjeras laikā tagad uzvarējis 23 no 24 cīņām, 18 gadījumos panākumu gūstot ar nokautu. Savukārt 31 gadu vecais Usiks uzvarējis visās 14 cīņās, tostarp 11 ar nokautu.

Usiks Pasaules boksa supersērijas finālā, kas maijā risināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā, tiksies ar kubieti Junieru Dortikosu vai krievu Muratu Gasijevu, kuri savstarpēju dueli aizvadīs šajā sestdienā. Dortikoss šobrīd ir WBA čempions, bet Gasijevam pieder IBF josta.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu