Sočos noskaidros Usika nākamo pretinieku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Krievijas pilsētā Sočos naktī no sestdienas uz svētdienu notiks Pasaules boksa supersērijas pusfināls, kurā mājinieku sportists Murats Gasijevs spēkosies ar kubieti Junieru Dortikosu. Dueļa uzvarētājs iekļūs finālā un cīnīsies pret ukraini Oleksandru Usiku, kurš pagājušajā nedēļā Rīgā pārspēja Latvijas labāko bokseri Mairi Briedi.

Gasijevs (90,3 kg) patlaban ir pasaules čempions IBF versijā, savukārt Dortikosa (90,7 kg) īpašumā ir WBA pasaules čempiona josta.

24 gadus vecajam Krievijas bokserim karjeras laikā izdevies uzvarēt visas 25 cīņas, 18 dueļos ar pretinieka nokautu.

Tikmēr 31 gadu vecais Dortikoss palicis nepārspēts 22 cīņās, 21 reizi panākumu izcīnot ar pretinieka nokautu.

«Nejūtu nekādu spiedienu. Ar nepacietību gaidu cīņu savas ģimenes, draugu un fanu priekšā,» organizatoru mājaslapā citēts Gasijevs.

«Es noslēgšu cīņu piektajā raundā. Es sadošu pa viņa pēcpusi viņa fanu acu priekšā,» pārliecību par uzvaru pauda Dortikoss.

Uz cīņu Sočos biļešu cenas bija robežās no 1000 līdz 90 000 rubļiem (aptuveni no 14 līdz 1280 eiro). Salīdzinājumam, Rīgā uz Brieža un Usika cīņu biļetes tirdzniecībā bija sākot no 50 eiro.

Briedis pagājušajā nedēļā 12 raundu cīņā «Arēnā Rīga» pēc punktiem piekāpās Usikam, kurš tādējādi sasniedza turnīra finālu. Ukrainis aizstāvēja WBO pasaules čempiona jostu un arī ieguva WBC jostu, kas līdz šai cīņai piederēja latvietim.

Sacensību fināla cīņa paredzēta maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Pasaules boksa supersērijas uzvarētājs iegūs visas četras pasaules čempionu jostas, kā arī leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu