Usiks par vēl vienu dueli pret Briedi: Mēs necīnīsimies par brīvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Oleksandrs Usiks skeptiski raugās uz vēl vienu cīņu pret Mairi Briedi, kurš pēc zaudējuma ierosināja apsvērt domu par revanšu, taču par attiecīgu samaksu Ukrainas bokseris varētu piekrist izaicinājumam.

Pasaules Boksa supersērijas pusfinālā janvāra nogalē Rīgā sīvā 12 raundu cīņā Briedis zaudēja Usikam, kurš tādējādi ieguva iepriekš Latvijas bokserim piederošo WBC čempiona jostu un aizstāvēja savā īpašumā esošo WBO jostu.

Daudzi eksperti Brieža un Usiku dueli atzinuši par vienu no skaistākajiem pirmā smagā svara kategorijas vēsturē un vispār boksa kopumā. Uzreiz pēc cīņas Latvijas bokseris ierosināja, ka kaut kad nākotnē vajadzētu noorganizēt revanša cīņu.

«Paskatīsimies uz to reāli - cik ļoti cilvēkiem tas interesētu, kurš par cīņu maksātu un kurš organizētu? Mēs neboksēsimies par brīvu. Ja viņam ir kāds, kurš gatavs par dueli maksāt un summa mani apmierinās - es ar prieku boksēšos ar viņu vēlreiz,» intervijā «112.ua» sacīja Usiks.

«Viņš vēlēsies cīņu Rīgā? Uz priekšu, man nav starpības. Tas taču ir bizness, tāpēc nedaudz pagrozīsimies un mazliet nopelnīsim,» teica Usiks, kurš noliedza izskanējušo informāciju, ka viņš par uzvaru pret Briedi saņems 1,6 miljonus eiro.

«Gribētu saņemt tik daudz, bet tā ir nepatiesa informācija. Par kebabu, ko pēc cīņas nopirku, samaksāju ar savu naudu, ko paņēmu līdzi uz Rīgu,» piebilda Ukrainas bokseris.

Usiks iepriekš izteicās, ka viņš savu karjeru varētu turpināt smagsvaros, tomēr vispirms bokseris vēlas uzvarēt supersērijā. Tādējādi viņš sevi apliecinātu kā šā brīža pasaules labāko bokseri pirmajā smagajā svarā.

Pagājušajā nedēļā supersērijas otra pusfināla duelī Sočos mājinieku krievu cīkstonis Murats Gasijevs 12. raundā nokautēja Kubas pārstāvi Junieru Dortikosu, kļūstot par Usika nākamo pretinieku.

Sacensību fināla cīņa paredzēta maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Pasaules Boksa supersērijas uzvarētājs iegūs visas četras pasaules čempionu jostas, kā arī leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu