Usiks: Cīņā ar Briedi es, protams, pieļāvu kļūdas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks atzīst, ka Pasaules boksa supersērijas pusfināla cīņā pret Latvijas boksa zvaigzni Mairi Briedi pieļāvis kļūdas. Tomēr viņš no šīm kļūdām mācoties un gūstot secinājumus.

«Tas, ka es cīņā ar Briedi pieļāvu kādas kļūdas, tam, protams, es varu piekrist,» TV kanālam «112 Ukraine» sacīja Usiks. «Kļūdās visi, bet pats galvenais - izdarīt secinājumus, strādāt pie šīm kļūdām. Boksa eksperti vai kādi citi cilvēki no manis gaidīja citādāku boksu, arī to es saprotu, bet es cīnos ringā un pats pieņemu lēmumus, kādu boksu vislabāk demonstrēt. Brīdī, kad biju ringā ar Mairi, tieši tāds bokss tobrīd bija nepieciešams. Reizēm pats sevī nespēju rast atbildes, kāpēc daru tā vai citādāk. Bet pēc kāda laika nāk apskaidrība, kāpēc viss noticis tieši tā.»

Boksa supersērijas pusfinālā janvāra nogalē Rīgā sīvā 12 raundu cīņā Mairis Briedis zaudēja Usikam, kurš tādējādi ieguva iepriekš Latvijas bokserim piederošo WBC čempiona jostu un aizstāvēja savā īpašumā esošo WBO jostu.

Daudzi eksperti Brieža un Usiku dueli atzinuši par vienu no skaistākajiem pirmā smagā svara kategorijas vēsturē un vispār boksa kopumā.

Supersērijas finālā Usiks spēkiem mērosies ar Krievijas pārstāvi Muratu Gasijevu, kurš pusfinālā Sočos 12. raundā nokautēja kubieti Junieru Dortikosu.

«Murats Gasijevs ir jauns, spēcīgs, ambiciozs puisis, kurš savā īpašumā vēlas iegūt visas čempiona jostas un izcīnīt kausu. Taču ir arī cits puisis, kurš vēlas to pašu, un tas esmu es. Tā ka mums būs laba cīņa. Mūs gaida skaists bokss,» norādīja Usiks.

Ne Usiks, ne Gasijevs savas karjeras laikā nav izjutuši zaudējuma rūgtumu.

Sacensību fināla cīņa paredzēta 11. maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Tikmēr Usika pārstāvis Aleksandrs Krasjuks neslēpa, ka viņa komanda centusies panākt, lai finālcīņa notiktu Kijevas olimpiskajā stadionā.

Pasaules Boksa supersērijas uzvarētājs iegūs visas četras pasaules čempionu jostas, kā arī leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu