Brieža menedžeris: Garantēju, ka izaicināsim Usiku un Gasijevu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Maris Briedis savā karjerā ir spējīgs paveikt daudz ko vairāk, tāpēc viņš noteikti atkal cīnīsies par pasaules čempiona jostām, izaicinot Pasaules Boksa supersērijas finālistus ukraini Oleksandru Usiku un krievu Muratu Gasijevu, pārliecināts ir Latvijas boksera menedžeris Alberts Siesta.

Briedis janvāra beigās skaistā 12 raundu cīņā «Arēnā Rīga» piedzīvoja pirmo zaudējumu karjerā, supersērijas pusfinālā piekāpjoties Usikam. Ukrainis ieguva līdz šim latvietim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu un nosargāja Pasaules Boksa organizācijas (WBO) titulu.

Savukārt otra pusfināla duelī februāra sākumā Sočos mājinieks Gasijevs pieveica kubieti Junieru Dortikosu, kļūstot par Usika pretinieku finālā. Gasijevs nosargāja Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu un kļuva par čempionu arī Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā.

«Mairis var paveikt daudz vairāk. Tagad mēs medīsim abus - gan Gasijevu, gan Usiku, to es garantēju. Briedis vēlas atgūt jostu, ko viņam atņēma. Dabiski, ka atriebības kāre neatstāj viņa galvu,» portālā «xsport» citēts Siesta.

Supersērijas fināls maijā notiks Saūda Arābijas pilsētā Džidā. Tur noskaidrosies absolūtais pasaules čempions pirmajā smagajā svarā. Fināla uzvarētājs iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu trofeju, kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku un nopelnīs iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos.

«Viņš aizvadīs cīņu, pēc kuras teorētiski drīkstēs izaicināt supersērijas uzvarētāju. Tā būs lieliska iespēja cīnīties par visām četrām jostām. Ja tā nenotiks, aizvadīsim liela mēroga cīņu Rīgā,» piebilda Brieža menedžeris.

Pašlaik 33 gadus vecais Briedis profesionāla boksera karjerā aizvadījis 24 cīņas, guvis 23 uzvaras, no kurām 18 izdevies nokārtot ar nokautu.

Pērn aprīlī Briedis cīņā par WBC pasaules čempiona jostu Dortmundē uzveica mājinieku bokseri Marko Huku, bet pēc tam septembrī Rīgā aizstāvēja titulu, pārspējot kubieti Maiku Peresu supersērijas pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu