Mairis Briedis meklē jaunu treneri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis ir jauna trenera meklējumos, portālam TVNET apstiprināja sportista pārstāvis Raimonds Zeps. Līdzšinējais boksera treneris Sandis Kleins vairs nebūs Brieža pilna laika treneris, bet paliks komandā. Šobrīd Latvijā kopā ar Briedi ir speciālists no Ukrainas.

Janvāra beigās Briedis piedzīvoja pirmo zaudējumu karjerā. Viņš Pasaules boksa supersērijas pirmā svara kategorijā ļoti līdzīgā cīņā pēc punktiem piekāpās turnīra galvenajam favorītam Oleksandram Usikam no Ukrainas.

«Sandis vairs nebūs ar mani kopā simts procentus laika. Tagad esmu jauna trenera meklējumos,» izdevumam «Sporta Avīze» atzina Briedis. «Viņš ir pieņēmis lēmumu, ko es respektēju. Bija mēģinājumi pārliecināt viņu mainīt šo lēmumu, taču tas neizdevās ne man, ne mūsu kopējiem paziņām.»

Kleins arī turpmāk neatteiks palīdzību, tomēr pilna laika palīgs nevarēs būt. Tikmēr pats sportists ir apņēmības pilns turpināt vēl vairākus gadus.

«Sandis nekur nav pazudis. Komandā šobrīd mainās lomas,» sarunā ar TVNET sacīja Zeps. «Meklējam treneri, kurš būs gatavs strādāt ar Mairi visu laiku un ilgtermiņā. Šobrīd Latvijā ir viens treneris no Ukrainas. Iespējamā sadarbība gan ir rūpīgi jāizvērtē. Jāatrod treneris, kurš var dot vislielāko pienesumu, iekļauties komandā. Skatīsimies...»

Pats Briedis iepriekš izteicās, ka, neraugoties uz cīņas iznākumu pret Usiku, varētu beigt savu karjeru, taču vēlāk savu lēmumu mainīja un turpinās nodarboties ar boksu.

«Pats esmu nolēmis, ka trīs četrus gadus vēl profesionāli boksēšu, līdz ar to vienkārši jāiet uz priekšu ar jauno situāciju. Šajā brīdī, kad beidzot sasniegta topa līmeņa boksera latiņa, beigt karjeru - tas būtu neprāts.

Tas, ko pateicu televīzijā, - ka uzvaras gadījumā būtu licis punktu - tas bija kaut kāds dīvains pārpratums. No rīta vēl nebiju īsti pamodies, droši vien tāpēc sāku tur gvelzt tādas muļķības...

Esmu nospraudis sev mērķi. Un ar pēdējiem notikumiem - tikai kļuvis spēcīgāks,» intervijā «Sporta Avīzei» atklāja Briedis.

Pirms ar Briedi sāka strādāt Kleins, viņam bija ilgstoša sadarbība ar Vasīliju Čerņigovu.

Profesionāļa karjeras laikā Briedis izcīnījis 23 uzvaras un piedzīvojis vienu zaudējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu