Vailders grūtā cīņā nosargā WBC čempiona jostu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amerikāņu bokseris Deontejs Vailders sestdien Bruklinā (ASV) grūtā cīņā nosargāja savu Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu smagsvariem, pārspējot kubieti Luisu Ortisu.

Lai arī Vailders uzvaru desmitajā raundā guva ar tehnisko nokautu, viņam panākums nenāca viegli, jo septītajā raundā amerikānis pats bija tuvu tam, lai nokristu uz ringa dēļiem.

Cīņa bija aizraujoša, kurā Ortiss trīs reizes tika aizsūtīts nokdaunā, pirmo reizi piektajā raundā, kā arī divas reizes desmitajā raundā, kurā tiesnesis cīņu pārtrauca 55 sekundes pirms tā beigām.

Taču septītajā raundā Vailders saņēma spēcīgu Ortisa labo āķi un sekojošu sitienu ar kreiso roku, pēc kura knapi noturējās kājās, atbalstoties vien pret virvēm. Tomēr turpinājumā Vailders atguvās un desmitajā raundā viņam jau piederēja liels pārsvars.

«Izdevās atrast ceļu, kā izkļūt no situācijas, kurā biju septītajā raundā. Īsti čempioni vienmēr atrod izeju šādos brīžos,» pēc cīņas sacīja Vailders.

«Ortiss man trāpīja pāris sitienus, taču tie nebija pārāk spēcīgi. Viņš mani nedaudz izsita no līdzsvara, taču atguvos un pēc tam izdarīju savu darbu.»

Patlaban 32 gadus vecais amerikānis izcīnīja 40. uzvaru tikpat mačos, piedevām 39 reizes savus pretiniekus ir pārspējis ar nokautu. Tikmēr Ortisam šī bija pirmā neveiksme 29 cīņās.

Vailders WBC čempiona jostu aizstāvēja jau septīto reizi pēc kārtas, kamēr 38 gadus vecajam Ortisam šī bija pirmā titula cīņa karjerā.

Vailders vēlas panākt cīņu ar britu bokseri Entoniju Džošua, kuram pieder Starptautiskās boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas, tomēr abiem pagaidām nav izdevies vienoties.

Džošua tā vietā, lai cīnītos ar Vailderu, 31. martā aizvadīs cīņu pret jaunzēlandieti Džozefu Pārkeru, kurš ir Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostas īpašnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu