Vailders: Cik reižu man vēl jāizaicina Džošua?

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA/TVNET kolāža

ASV bokseris Deontejs Vailders, kurš aizvadītās nedēļas nogalē Bruklinā grūtā cīņā nosargāja savu Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona jostu, cer beidzot tikt pie iespējas cīnīties pret Lielbritānijas bokseri Entoniju Džošua, kuram pieder Starptautiskās boksa federācijas (IBF), Pasaules boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās boksa organizācijas (IBO) smagsvaru čempiona tituli.

Patlaban 32 gadus vecais Vailders sestdien pārspēja kubieti Luisu Ortisu, uzvaru izcīnot 10. raundā ar tehnisko nokautu. Vailders jau septīto reizi pēc kārtas aizstāvēja WBC čempiona jostu, kamēr Ortisam šī bija pirmā titula cīņa karjerā.

Amerikānis izcīnīja 40. uzvaru tikpat mačos, turklāt 39 reizes viņš savus pretiniekus ir pārspējis ar nokautu. Tikmēr 38 gadus vecajam Ortisam šī bija pirmā neveiksme 29 cīņās.

«Cik reižu man vēl viņš [Džošua] jāizaicina? Cik reižu? Viņi slēpjas. Viņa promouters [Edijs Hērns] nevēlas mūsu cīņu. Esmu izdarījis visu un runājis pietiekami. Vienkārši vēlos pierādīt pasaulei, ka esmu labākais,» ESPN citē Vailderu.

Pašlaik 28 gadus vecais Džošua 20 cīņās guvis 20 uzvaras, visos gadījumos pretiniekus pieveicot ar nokautu. Viņš 31. martā Kārdifā (Velsa, Lielbritānija) aizvadīs titulus apvienojošu cīņu, tiekoties ar jaunzēlandieti Džozefu Pārkeru.

26 gadus vecais Pārkers guvis panākumus visās 24 cīņās, tostarp 18 ar nokautu. Viņš patlaban ir Pasaules boksa organizācijas (WBO) jostas īpašnieks. Pārkers WBO čempions ir kopš 2016. gada decembra.

«Viņi nevēlas šo cīņu [pret Vailderu]. Edijs Hērns slauc govi. Ir labi nopelnīt naudu, bet cik ilgi notiks cilvēku krāpšana? Cik ilgi notiks cīņas pret puišiem, kas nav tā vērti,» kritiski sacīja Vailders.

Vailders apmeklēs klātienē Dzošua un Pārkera cīņu. «Nav nozīmes, kurš uzvarēs. Visi grib redzēt Entonija Džošua cīņu pret Deonteju Vailderu. Cīņu pret Džozefu Pārkeru? Nezinu. Viņi saka, ka grib cīņu, bet viņiem jau iepriekš bija iespēja cīnīties pret mani,» sacīja ASV bokseris.

Džošua pie IBF un WBA jostām tika pagājušā gada aprīlī, kad slavenajā Vemblija stadionā pieveica ukraini Vladimiru Kļičko, bet oktobrī viņš šos titulus aizstāvēja pret Franciju pārstāvošo kamerūnieti Karlosu Takamu.

Vailderam tika vaicāts, kura uzvara ir vērienīgāka - viņa uzvara pret Ortisu vai Džošua uzvara pret Kļičko? ««King Kongs» [Ortiss] bija nepārspēts, savukārt Vladimirs bija zaudējis jau vairākas reizes pirms cīņas pret Džošua,» salīdzināja amerikānis.

«Viņš [Kļičko] nebija karalis. Viņš cīnījās pēc teju divu gadu pārtraukuma. Un patiesībā Džošua neuzvarēja to cīņu, bet Vladimirs zaudēja. Viņam bija iespēja [uzvarēt], taču viņš pieņēma nepareizus lēmumus un par to samaksāja,» uzskata Vailders.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu