Briedis nākamo dueli aizvadīs tieši pirms boksa supersērijas fināla

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis sestdien informēja par savu nākamo cīņu. Tā risināsies maijā notiekošajā Pasaules boksa supersērijas fināla turnīrā, paziņoja turnīra organizators Kalle Zauerlands. Brieža pretinieks būs zināms tuvāko nedēļu laikā. Tāpat latvietis būs rezervists finālam, ja notraumēsies kāds no titula mača dalībniekiem.

Finālā ukrainis Olekandrs Usiks tiksies ar krievu Muratu Gasijevu, kurš ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempions. Šī cīņa notiks maijā Saūda Arābijā.

«Man un Latvijai tās ir fantastiskas ziņas. Esam atpakaļ pasaules līmeņa šovā,» sacīja Briedis. «Esmu gatavs trenēties un to jau darām. Kļūdas labojam un kļūstam arvien spēcīgāki. Varu simtprocentīgi pateikt, ka turpināšu boksēties nākamos trīs gadus.»

«Rīgā nesen notika lielisks supersērijas pusfināls. Mairis finālā būs kā rezervists, kā arī piedalīsies šī pasākuma šovā. Tā viņam būs lieliska iespēja atgriezties pasaules elitē. «Undercard» cīņas pretinieks vēl nav zināms, bet lūkojamies pēc spēcīga boksera. Tuvāko 2-3 nedēļu laikā paziņosim Maira nākamo pretinieku,» stāstīja Zauerlands.

Janvāra beigās Briedis piedzīvoja pirmo zaudējumu karjerā. Viņš Pasaules boksa supersērijas pirmā svara kategorijā ļoti līdzīgā cīņā pēc punktiem piekāpās turnīra galvenajam favorītam Usikam.

«Protams, gribētos boksēties Rīgā, bet gan jau arī pēc tam varēs sadarboties ar Zauerlandu,» uzsvēra Briedis.

Briedis iepriekš intervijā izdevumam «Sporta Avīze» pastāstīja, ka Sandis Kleins vairs nebūs pilna laika treneris, tāpēc Latvijas bokseris ir jauna trenera meklējumos.

«Sandis nekur nav pazudis. Komandā šobrīd mainās lomas,» iepriekš sarunā ar TVNET sacīja Brieža pārstāvis Raimonds Zeps. «Meklējam treneri, kurš būs gatavs strādāt ar Mairi visu laiku un ilgtermiņā. Šobrīd Latvijā ir viens treneris no Ukrainas. Iespējamā sadarbība gan ir rūpīgi jāizvērtē. Jāatrod treneris, kurš var dot vislielāko pienesumu, iekļauties komandā. Skatīsimies...»

«Tā bija Sanda izvēle. Iespējams, kāds viņam palīdzēja pieņemt šo lēmumu. Viss kas notiek, - notiek uz labu. Dmitrijs Šiholajs [jaunais treneris] mani tur uz ķepām un labo manas kļūdas. Sandis turpina darboties ar mani fiziskās sagatavotības ziņā. Komanda ir pamainījusies, bet ceru, ka tā palikusi spēcīgāka,» sestdien sacīja Briedis.

«Jaunais treneris redz manas kļūdas un viņš grib strādāt. Mēs vēl tikai viens otru iepazīstam. Pēc mēneša vai diviem varēšu kaut ko pateikt par viņu vairāk. Vislabāk gan to varēs redzēt pašā cīņā.»

Profesionāļa karjeras laikā pašlaik 33 gadus vecais Briedis izcīnījis 23 uzvaras un piedzīvojis vienu zaudējumu.

Sākam nometni! ?? ••• Camp starts now! #TeamBriedis

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu