Briedis: Ar Beljū man ir nenokārtotas darīšanas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis atklājis, ka viņam un britu bokserim Tonijam Beljū ir nenokārtotas darīšanas.

«Es sevi neuzskatu par supervaroni vai ko tamlīdzīgu,» intervijā «Boxing Monthly» stāstīja Latvijas labākais bokseris. «Esmu laimīgs, ka Latvijas jaunieši, kuri seko manam piemēram, pirmkārt, spēj būt labi cilvēki. Vēlos viņiem rādīt pareizu piemēru. Dzīvē ir arī citas lietas, ko darīt, kā tikai visu dienu skatīties viedtālruņu ekrānos.»

Briedis atklāja, ka dažas lietas Pasaules Boksa supersērijas pusfinālā mačā pret ukraini Oleksandru Usiku būtu darījis citādāk. Latviešu bokseris pauda, ka cīņas tempu vajadzēja paaugstināt ātrāk, brīdī, kad viņš jutis, ka Usiks sāka zaudēt enerģiju.

«Man joprojām nav bijis laiks noskatīties un analizēt cīņu pret Usiku,» turpināja 33 gadus vecais bokseris. «Es pilnībā pieņemu visu trīs tiesnešu vērtējumus un cienu oficiālos rezultātus. Zaudējums man sniedza papildu motivāciju turpināt strādāt.»

Latvietis arī izteicās, ka Pasaules Boksa supersērija bija labākā lieta, kas pēdējo gadu laikā notikusi ar boksu. Sacensību organizatori bokseriem nodrošinājuši visu nepieciešamo, turklāt Briedis atzina, ka svarīgākais bijis tas, ka visi pretinieki bija spēcīgi.

Briedis arī noteica, ka viņam ir nenokārtotas darīšanas ar Lielbritānijas bokseri Toniju Beljū. Latviešu bokseris 2016. gadā Liverpūlē viegli uzveica mājinieku Simonu Valiliju un kļuva par obligāto Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas pretendentu.

Tobrīd jostas turētājs bija Beljū, taču viņš cīņu pret Briedi tā arī neaizvadīja. Vēlāk latvietim cīņā par WBC jostu pretim stājās vācietis Marko Huks, kuru viņš uzveica un kļuva par pasaules čempionu.

Beljū nomainīja kategoriju un pārgāja uz supersmagsvariem, kur aizvadīja cīņu pret savu tautieti Deividu Heju. Šajā duelī Beljū uzvarēja, taču Briedis joprojām uzskata, ka cīņa abiem būtu jāaizvada.

«Lielbritānijā dzīvo daudz latviešu, kuri varētu piepildīt jebkāda izmēra arēnu valstī, lai redzētu Beljū cīņu. Atmosfēra tur būtu tāda pati kā Latvijā, taču es vēlos, lai šī cīņa kādreiz notiktu. Man vienalga, kā tā tiks pozicionēta, bet es to ļoti gribētu. Beljū un man ir nenokārtotas darīšanas,» norādīja Briedis.

Beljū pēc uzvaras pār Heju vēlāk izteica vēlmi atgriezties pirmā smagā svara kategorijā un atgūt savu WBC čempiona jostu, kuru pērn aprīlī ieguva Briedis, bet nu šī josta jau ir Usika īpašums.

Briedis savu nākamo cīņu aizvadīs maijā pirms Pasaules boksa supersērijas fināla, sestdien, 17.martā paziņoja turnīra organizators Kalle Zauerlands.

Brieža pretinieks būs zināms tuvāko nedēļu laikā. Tāpat latvietis būs rezervists finālam, ja notraumēsies kāds no titula mača dalībniekiem.

Janvāra beigās Briedis pēc skaistas 12 raundu cīņas «Arēnā Rīga» Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam, kurš tādējādi sasniedza turnīra finālu un ieguva arī iepriekš latvietim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuvis par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta.

Finālā Usiks tiksies ar krievu Muratu Gasijevu, kurš ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempions. Šī cīņa notiks maijā Saūda Arābijā.

Pašlaik 33 gadus vecais Briedis savas profesionāļa karjeras laikā tagad uzvarējis 23 no 24 cīņām, 18 gadījumos panākumu gūstot ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu