Džošua uzveic Pārkeru un pievieno kolekcijai vēl vienu smagsvaru čempionu jostu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua sestdien Kārdifā pēc punktiem 12 raundu cīņā pārspēja Džozefu Pārkeru no Jaunzēlandes. Uzvarētājs savām divām pasaules smagsvaru čempiona jostām pievienoja vēl trešo.

28 gadus vecais Džošua tagad ir īpašnieks trim pasaules čempionu jostām - Starptautiskās boksa federācijas (IBF), Pasaules boksa asociācijas (WBA) un arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO).

Tiesneši vienbalsīgi pēc punktiem par uzvarētāju atzina Džošua ar rezultātu 118-110, 118-110 un 119-109 (uzvarēja 8 no 12 raundiem), tādējādi 26 gadus vecais Pārkers piedzīvoja pirmo zaudējumu savā karjerā, vēsta BBC.

Džošua izcīnīja 21. uzvaru profesionāļa karjerā, taču pirmo reizi panākums tika sasniegts pēc punktiem, jo iepriekšējos 20 dueļos brits uzvarēja visus savus pretiniekus ar nokautu vai tehnisko nokautu.

Pārkers aizvadīja savu 25. cīņu profesionāļa karjerā. Līdz šim viņš nebija cietis zaudējumu. Jaunzēlandes bokseris ticis pie 24 uzvarām, no kurām 18 izcīnītas ar nokautu vai tehnisko nokautu.

Cīņa Kārdifā risinājās futbola stadionā un to klātienē vēroja 78 000 skatītāju.

Džošua pēc cīņas atzina, ka vēlas ringā tikties ar amerikāni Deonteju Vailderu, kurš ir Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas īpašnieks (40 uzvaras, 39 nokauti, 0 zaudējumu).

Tāpat brits izteica vēlmi spēkoties ar savu tautieti Taisonu Fjūriju, kurš atsācis karjeru pēc diskvalifikācijas izciešanas par dopinga lietošanu. Viņš karjerā aizvadījis 25 cīņas, visās gūstot uzvaru.

Džošua pirms nepilna gada Vemblija stadionā Londonā 90 000 skatītāju klātbūtnē pieveica slaveno ukraini Vladimiru Kļičko, bet pērn oktobrī britu bokseris uzvarēja Franciju pārstāvošo kamerūnieti Karlosu Takamu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu