Džošua: Saprotu, ka bokss ir 12 raundu cīņa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua sestdien Kārdifā pēc punktiem 12 raundu cīņā pārspēja Džozefu Pārkeru no Jaunzēlandes. Viņa īpašumā šobrīd ir WBA Super, IBO, WBO un IBF čempiona josta. Džošua allaž gatavojas 12 raundu cīņām un šoreiz pirmo reizi tādu aizvadīja.

«Bokss ir 12 raundu cīņa. Ja katru reizi gaidītu nokautu, tad netrenētos 15-17 raundiem, tā ka es saprotu, boksā ir 12 raundi,» BBC citē Džošua.

«Lielākā daļa cīņu ilgst 12 raundus, lai gan mēdz būt arī izņēmumi. Pirms cīņām es vienmēr lūdzos par pretinieka veselību un gribu, lai viņš ringu pamestu vesels.»

Cīņā ar Pārkeru tiesneši vienbalsīgi pēc punktiem par uzvarētāju atzina Džošua ar rezultātu 118-110, 118-110 un 119-109 (uzvarēja 8 no 12 raundiem), tādējādi 26 gadus vecais Pārkers piedzīvoja pirmo zaudējumu savā karjerā, kamēr brits izcīnīja 21. uzvaru profesionāļa karjerā, taču pirmo reizi panākums tika sasniegts pēc punktiem, jo iepriekšējos 20 dueļos viņš uzvarēja visus savus pretiniekus ar nokautu vai tehnisko nokautu.

«Es aprunājos ar Pārkera mammu un teicu viņai: pasitiet dēlam pa plecu un uzmundriniet, viņš ir malacis un viennozīmīgi gribēs revanšēties,» teica Džošua.

«Iegūt visas piecas čempiona jostas? Tā man nav problēma, bet gan laika jautājums.»

Cīņa Kārdifā risinājās futbola stadionā, un to klātienē vēroja 78 000 skatītāju.

Džošua pēc cīņas atzina, ka vēlas ringā tikties ar amerikāni Deonteju Vailderu, kurš ir Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas īpašnieks (40 uzvaras, 39 nokauti, 0 zaudējumu).

Tāpat brits izteica vēlmi spēkoties ar savu tautieti Taisonu Fjūriju, kurš atsācis karjeru pēc diskvalifikācijas izciešanas par dopinga lietošanu. Viņš karjerā aizvadījis 25 cīņas, visās gūstot uzvaru.

Džošua pirms nepilna gada Vemblija stadionā Londonā 90 000 skatītāju klātbūtnē pieveica slaveno ukraini Vladimiru Kļičko, bet pērn oktobrī britu bokseris uzvarēja Franciju pārstāvošo kamerūnieti Karlosu Takamu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu