Ukraina atļauj sportistiem piedalīties sacensībās Krievijā, bet valsts viņus nesponsorēs

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Yelena Afonina / TASS

Ukraina ir atļāvusi saviem sportistiem piedalīties sporta sacīkstēs Krievijā, taču valsts finansējums viņiem tādā gadījumā netiks sniegts.

Ukrainas Cīņu sporta asociācija atklājusi, ka ukraiņu cīkstoņiem ir atļauts piedalīties gaidāmajā Eiropas čempionātā, kas aprīļa beigās risināsies Krievijas pilsētā Kaspijskā, tomēr viņiem būs jāiztiek bez valsts finansējuma.

Martā Ukrainas jaunatnes un sporta ministrs Ihors Ždanovs parakstīja līgumu, kas aizliedza Ukrainas sportistiem piedalīties jebkādās sporta sacensībās, kas risinās kaimiņvalstī Krievijā.

«Sacensības Krievijā gluži vienkārši ir bīstamas mūsu sportistiem,» pagājušajā mēnesī izteicās Ždanovs.

Viņš arī aicināja starptautiskās sporta federācijas neatļaut sacensību rīkošanu Krievijā, kas «sistemātiski ignorē starptautiskās sporta normas un pārkāpj Pasaules Antidopinga aģentūras kodeksu».

Aizliegums ukraiņu sportistiem startēt Krievijā stājās spēkā Krimas aneksijas konflikta dēļ, kura ietvaros gāja bojā vairāk kā 10 000 cilvēki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu