Beljū britu smagsvaru cīņā piektajā raundā nokautē Heju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Tonijs Beljū sestdien divu britu smagsvaru duelī Londonā ar tehnisko nokautu pārspēja Deividu Heju, pretinieku uz dēļiem noliekot piektajā raundā.

Hejs iepriekš pauda, ja neuzvarēs Beljū, tad likts punktu savai karjerai, līdz ar to šis duelis, visticamāk, bija viņam pēdējais profesionālajā boksā.

Jau trešā raunda beigās Beljū bija tuvu tam, lai nokautētu savu pretinieku, tomēr Hejs varonīgi saņēmās un izturēja arī ceturto raundu. Tiesa, piektajā raundā Beljū pielika punktu duelim, salaužot Heja pretestību.

Pašlaik 35 gadus vecais Beljū profesionālajā boksā 33 cīņās izcīnījis 30 uzvaras, tostarp 20 ar nokautu. Tikmēr Hejs karjeras laikā 32 cīņās guvis 28 uzvaras, tostarp 26 ar nokautu.

Abu bokseru cīņa bija iecerēta 17.decembrī, bet Heja traumas dēļ tā tika pārcelta uz maiju. Bijušais pasaules čempions divās svara kategorijās Hejs novembrī treniņā pārplēsa bicepsu un viņam tika veikta operācija.

Pirmajā cīņā pret Beljū, kas pērn notika 4.martā, Hejs sestajā raundā pārrāva Ahilleja cīpslu, kas sekmēja konkurenta uzvaru 11.raundā.

Šī cīņa guva lielus komerciālus panākumus, tāpēc abi sportisti vienojās par revanšu.

Iepriekš Beljū izvēlējās cīņu ar Heju tā vietā, lai aizstāvētu savu Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona jostu pirmajā smagajā svarā pret latvieti Mairi Briedi. Daži boksa līdzjutēji neslēpa, ka Beljū izvairījies no tās, jo nevēlējies pret Latvijas bokseri piedzīvot zaudējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu