Kļuvis zināms Brieža nākamās cīņas pretinieks (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas labākā boksera Maira Brieža nākamās cīņas pretinieks būs Brendons Delorjē no Francijas, trešdien oficiāli paziņoja Pasaules boksa supersērijas organizatori.

Abu sportistu divcīņa notiks 21.jūlijā Krievijas galvaspilsētā Maskavā, kad gaidāms arī supersērijas fināls pirmajā smagajā svarā starp ukraini Oleksandru Usiku un krievu Muratu Gasijevu.

«Nevaru sagaidīt cīņu pret viņu,» paziņojumā citēts Briedis. «Ar nepacietību gaidu kvalitatīvu Pasaules boksa supersērijas pasākumu. Esmu pārliecināts, ka 21. jūlijā būs lielisks boksa vakars līdzjutējiem Maskavā un visā pasaulē,» turpināja Latvijas bokseris.

33 gadus vecais Briedis profesionālā boksa karjeras laikā 24 cīņās guvis 23 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu.

«Esmu sajūsmā par iespēju doties uz Krieviju un cīnīties pret tādu pasaules klases cīkstoni kā Mairis Briedis. Cilvēki nedrīkst mani nenovērtēt, uz Krieviju dodos pēc uzvaras,» norādīja Delorjē.

Savas karjeras laikā 25 gadus vecais Delorjē 13 cīņās guvis 11 uzvaras, bet tikai vienu ar nokautu, vienreiz cīnījies neizšķirti un vienreiz zaudējis.

Janvāra beigās Briedis pēc skaistas 12 raundu cīņas «Arēnā Rīga» Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem piekāpās ukrainim Usikam, kurš tādējādi sasniedza turnīra finālu un ieguva arī iepriekš latvietim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuva par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta.

Finālā Usiks tiksies ar Gasijevu, kurš ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempions.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

Sākotnēji boksa supersērijas fināls, kuram rezervists ir Briedis, bija ieplānots 11.maijā Saūda Arābijā, bet Usika traumas dēļ tas tika pārcelts uz vasaru.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu