Džošua necīnīsies ar Vailderu, bet titulus aizstāvēs pret Povetkinu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu smagā svara bokseris Entonijs Džošua tomēr neaizvadīs gaidīto cīņu ar amerikāni Deonteju Vailderu, bet tā vietā slavenajā Vemblija stadionā savus titulus aizstāvēs pret krievu Aleksandru Povetkinu.

Šīs vasaras ievadā ietekmīgais Ziemeļamerikas medijs ESPN vēstīja, ka Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempions Džošua vienojies par savstarpēju cīņu ar Vailderu, kuram pieder Pasaules Boksa padomes (WBC) josta.

Tiesa, pirmdien promouters Edijs Hērns paziņoja, ka tā vietā Džošua 22. septembrī aizstāvēs savus titulus pret Povetkinu, kurš ir obligātais WBA čempiona jostas pretendents.

Ja 28 gadus vecais Džošua šajā duelī izcīnīs uzvaru, sagaidāms, ka viņam tiks dota lielāka brīvība nākamās cīņas izvēlē.

Līdz ar to šajā kalendārajā gadā Džošua ar Vailderu netiksies, bet viņi savstarpēju cīņu varētu aizvadīt nākamā gada aprīlī.

Džošua iepriekšējo cīņu aizvadīja 31.martā, kad pēc punktiem uzvarēja jaunzēlandieti Džozefu Pārkeru, tiekot pie WBO čempiona jostas. Viņš profesionālajā ringā izcīnījis 21 uzvaru tikpat cīņās, 20 reizes panākumu gūstot ar nokautu.

Tikmēr 38 gadus vecais Povetkins uzvarējis 34 cīņās, 24 gadījumos pretiniekus nokautējot, un piedzīvojis vienu zaudējumu. Vēl 2016.gadā krievs tika pieķerts dopinga lietošanā, tiekot diskvalificētam uz nenoteiktu laiku, bet pagājušajā gada izskaņā veicot atgriešanos ringā.

Povetkins laikā no 2011. līdz 2013. gadam bija pasaules čempions WBA versijā.

Zīmīgi, ka gan Džošua, gan Povetkins savulaik kļuvuši par olimpiskajiem čempioniem. Krievs 2004.gadā Atēnās guva zeltu smagsvaru divīzijā, kamēr brits to pašu paveica 2012.gadā Londonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu