Štrombergam 11. vieta olimpisko spēļu priekšsacīkstēs (44)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas BMX riteņbraucēji Māris Štrombergs un Rihards Veide trešdien Londonas olimpisko spēļu priekšsacīkstēs ieņēma attiecīgi 11. un 13.pozīciju.

Priekšsacīkstēs, kurās tiks aizvadītas sacensības uz laiku, Štrombergs trasi veica 38,697 sekundēs, par 0,918 sekundēm atpaliekot no labākā rezultāta īpašnieka Rajmona van der Bīzena no Nīderlandes.

Savukārt Veide finišēja pēc 38,753 sekundēm, kas bija par 0,974 sekundēm sliktāks rezultāts nekā van der Bīzenam.

Tikmēr trešais Latvijas pārstāvis Londonas olimpisko spēļu BMX sacensībās Edžus Treimanis neilgi pirms finiša piedzīvoja kritienu, pirms kura viņam bija tobrīd labākais rezultāts.

Kā aģentūru BNS informēja Latvijas olimpiskās komandas preses atašejs Marita Vilciņa, tad Treimanim ir sasitumi un nobrāzumi, pēc kritiena viņš nokļuva mediķu aprūpē, taču viss liecina, ka ceturtdaļfinālā viņš varēs startēt.

Šī gada pasaules čempions un pirms sacensībām par galveno favorītu uzskatītais Sems Vilobijs no Austrālijas priekšsacīkstēs uzrādīja sesto ātrāko laiku - 38,496 sekundes.

Priekšsacīkstēs sievietēm Latvijas sportiste Sandra Aleksejeva trešdien ieņēma 13.vietu.

Aleksejeva trasi veica 41,752 sekundēs, kas bija par 3,318 sekundēm sliktāk nekā labāko rezultātu sasniegušajai Kerolainai Bjūkenenai no Austrālijas.

Priekšsacīkstēs gan sievietēm, gan vīriešiem katrs sportists veica atsevišķu braucienu, atkarībā no uzrādītā laika iegūstot numuru, ar kuru braucējs būs izlikts vēlāk. Šāds formāts tiek pielietots, lai izslēgtu iespēju, ka spēcīgākie braucēji savā starpā spēkojas vēl pirms fināla. Visi priekšsacīkšu dalībnieki kvalificējās nākamajai kārtai, līdz ar to nenotika cīņa uz dzīvību un nāvi.

Ceturtdien vīriešiem norisināsies ceturtdaļfināli, no kuriem pēc trim braucieniem tālākām cīņām kvalificēsies pa diviem labākajiem sportistiem, savukārt atlikušos divus braucienus brauks pusfinālos neiekļuvušie sportisti, kuri sacentīsies par atlikušajām divām ceļazīmēm no katras ceturtdaļfināla grupas.

Savukārt piektdien notiks pusfināli vīriešiem un arī sievietēm, kurām ceturtdaļfināla kārta nav paredzēta. Šeit sportisti aizvadīs trīs braucienus, finālā iekļūstot pa četriem labākajiem sportistiem.

Finālsacensības BMX braucējiem paredzētas vēlāk piektdien, kurās medaļas tiks sadalītas vienā braucienā.

2008.gada Pekinas olimpisko spēļu čempions Štrombergs karjeras laikā ticis arī pie divām pasaules čempionātu zelta medaļām un vienas sudraba godalgas, kamēr Treimanis un Veide ir šīgada Eiropas čempionāta finālsacensību pirmo divu vietu ieguvēji.

Savukārt Aleksejeva šīgada pasaules čempionātā ieņēma 16.vietu, tomēr sacensībās viņa piedzīvoja nopietnu kritienu, saraujot kājas sānu saites un krusteniskās saites, kā arī iedzīvojoties meniska plīsumā.

Komentāri (44)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu