Treimanis: Ja varēšu pamīties, tad startēšu (38)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis, kurš trešdien Londonas olimpisko spēļu priekšsacīkstēs piedzīvoja kritienu, turpinās sacensības, ja vien varēs pamīties, pastāstīja sportists.

«Sākotnēji likās daudz ļaunāk, bet pašreiz izskatās, ka ir vien nobrāzumi un sasitumi - deguns, ceļgali un elkonis,» pastāstīja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) speciāliste sabiedrisko attiecību un komunikācijas jautājumos Marita Vilciņa. «Vēl nav zināms, vai ir lauzts deguns, bet tas jebkurā gadījumā nebūs traucēklis. Šobrīd deguns ir nedaudz uzpampis, bet taisns.»

Rentgenu neveiks

Sākotnējās prognozes bija daudz briesmīgākas un Treimanim startēt būtu liedzis smadzeņu satricinājums, bet Vilciņa atzina, ka sportists pat nemaz netiks vests uz rentgenu.

Pats Treimanis izteica cerību, ka viņam tomēr izdosies turpināt sacensības.

Ja varēs, tad piedalīsies

«Ceram uz to labāko; pilnīga skaidrība būs vien rīt pirms pašām sacensībām, bet domāju, ka braukšu,» teica Treimanis. «Katrā gadījumā, ja varēšu pamīties, tad startēšu.»

Par pašu kritienu Treimanim ir pilnīga skaidrība - tā esot paša kļūda.

«Pagājušajā gadā nokritu gandrīz tajā pašā vietā, bet toreiz nedaudz patraucēja pretinieks. Tagad gan pats esmu 100% vainīgs,» atzina Treimanis. «Par to, ka uzkāpu uz tā paša grābekļa vēlreiz, arī ir vislielākā bēda.»

Pārējie Latvijas BMX riteņbraucēji Londonas Olimpiādē Māris Štrombergs un Rihards Veide trešdien priekšsacīkstēs ieņēma attiecīgi 11. un 13.pozīciju.

Priekšsacīkstēs Štrombergs trasi veica 38,697 sekundēs, par 0,918 sekundēm atpaliekot no labākā rezultāta īpašnieka Rajmona van der Bīzena no Nīderlandes.

Savukārt Veide finišēja pēc 38,753 sekundēm, kas bija par 0,974 sekundēm sliktāks rezultāts nekā van der Bīzenam.

Tikmēr šā gada pasaules čempions un pirms sacensībām par galveno favorītu uzskatītais Sems Vilobijs no Austrālijas priekšsacīkstēs uzrādīja sesto ātrāko laiku - 38,496 sekundes.

Priekšsacīkstēs katrs sportists veica atsevišķu braucienu, atkarībā no uzrādītā laika iegūstot numuru, ar kuru braucējs būs izlikts vēlāk. Šāds formāts tika lietots, lai izslēgtu iespēju, ka spēcīgākie braucēji savā starpā spēkojas vēl pirms fināla. Visi priekšsacīkšu dalībnieki kvalificējās nākamajai kārtai, līdz ar to nenotika cīņa uz dzīvību un nāvi.

Ceturtdien vīriešiem norisināsies ceturtdaļfināli. Zīmīgi, ka Štrombergs un Vilobijs startēs vienā ceturtdaļfināla braucienā. Tāpat viņi kopā brauks arī vienā pusfināla braucienā, ja vien Štrombergam un Vilobijam izdosies tajā iekļūt.

Pēc ceturtdaļfināla trim braucieniem tālākām cīņām kvalificēsies pa diviem labākajiem sportistiem, savukārt atlikušos divus braucienus brauks pusfinālos neiekļuvušie sportisti, kuri sacentīsies par atlikušajām divām ceļazīmēm no katras ceturtdaļfināla grupas.

Savukārt piektdien notiks pusfināli, kur sportisti aizvadīs trīs braucienus, finālā iekļūstot pa četriem labākajiem sportistiem.

Finālsacensības BMX braucējiem paredzētas vēlāk piektdien, kurās medaļas tiks sadalītas vienā braucienā.

Kā ziņots, 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu čempions Štrombergs karjeras laikā ticis arī pie divām pasaules čempionātu zelta medaļām un vienas sudraba godalgas, kamēr Treimanis un Veide ir šīgada Eiropas čempionāta finālsacensību pirmo divu vietu ieguvēji.

Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu